Registreer je nu en vind andere professionals in het Sociaal Domein.

Op 1Sociaaldomein.nl helpen professionals elkaar met vragen waar ze in hun dagelijks werk tegenaan lopen.

Profielfoto van Maarten Bergman
Profielfoto van Ruben Post
Profielfoto van Lilian Coenen
Profielfoto van Lieke van Esch
Profielfoto van Chantal Rose
Profielfoto van Anner Bindels
+32.574

Vraag & Antwoord

Wie heeft wel eens vervoer ingezet voor een kind naar school wat door vrijwilligers werd gedaan?

Wie heeft wel eens vervoer ingezet voor een kind naar school wat door vrijwilligers werd gedaan?  Platteland. We hebben een casus dat een meisje met autisme naar een speciale school moet 4 dgn per week, wat 50 km verderop zit. voor de Taxi is dit een onrendabele rit en het kost daardoor heel veel geld....

Wie kent iemand met LVB die sport of zou willen sporten, en daar meer over wil en kan vertellen in een online interview?

Ik doe bij het Mulier Instituut onderzoek naar vanzelfsprekend sporten en wat dit voor mensen met een beperking/handicap zelf precies betekent. Ik neem daarbij interviews af bij verschillende mensen met diverse beperkingen/handicaps. Iemand met LVB die dat ook wil en kan doen is echter niet zo makkelijk...

Welke gemeenten/maatschappelijke organisaties hebben ervaringsdeskundigen in dienst met betrekking tot armoedebeleid? Ik kom graag in contact om van te leren.

Vanuit Burgerkracht Limburg organiseren wij eind september een bijeenkomst in Limburg met het thema 'ervaringskennis in armoedebeleid'. In ons werk zien wij dat veel gemeenten werken vanuit o.a. ervaringskennis maar nog niet altijd de kennis hebben om mensen met ervaringskennis en/of ervaringsdeskundigen...

Zorg en welzijn op één platform

Zorg- en welzijnsprofessionals werken steeds intensiever met elkaar samen in de wijk. Doordat complexe problemen op meerdere leefdomeinen spelen, is er een interdisciplinaire aanpak nodig. Lees hoe een regionaal channel een integrale aanpak ondersteunt.

Bekijk het overzicht met RegioChannels

Er zijn tientallen regionale netwerken (RegioChannels) binnen 1SociaalDomein waar professionals lokaal en regionaal met elkaar samen werken, kennisdelen en de regionale verbinding versterken. 

Professionals helpen elkaar met inhoudelijke (hulp)vragen, vergroten de onderlinge vindbaarheid en bereikbaarheid, over de domeinen en organisatiegrenzen heen. 

Lees meer

Verdien registerpunten op 1SociaalDomein

Als jeugdprofessional help je graag anderen. Dat blijkt ook uit de vele antwoorden die op 1SociaalDomein worden gegeven. Vanaf nu krijg je daar direct iets voor terug, namelijk registerpunten van SKJ. Lees meer over de stappen die je hiervoor doorloopt. 

Vind de juiste expertise in jouw regio

Werk je als uitvoerend professional in het sociaal domein? Dan herken je misschien dat je lang op zoekt bent naar de juiste expertise in jouw regio. 1SociaalDomein heeft regiokaarten beschikbaar waarmee je precies die collega’s in de regio vindt die je nodig hebt.

Lees meer

Waarom het platform 1SociaalDomein?

1SociaalDomein verbindt professionals. Of je nou een uitvoerend hulpverlener, ambtenaar, onderzoeker of vrijwilliger bent. Op het platform helpen professionals elkaar met vragen, casuïstiek en dilemma’s. 1SociaalDomein is een landelijk platform, waar je zowel binnen als buiten je eigen regio collega’s kunt raadplegen.

    De cijfers van 1SociaalDomein

De cijfers van 1SociaalDomein

Maar liefst 68% van onze deelnemers is betrokken. Dat wil zeggen dat zij meer dan één keer per week inloggen. Ook worden alle vragen gegarandeerd beantwoord. 

Domein- en organisatie overstijgende casuïstiek

De casusmodule binnen 1SociaalDomein is speciaal ontwikkeld voor integrale samenwerking in de wijk. De module ondersteunt en vereenvoudigt de overlegstructuur tussen professionals van de diverse zorg- en welzijnsorganisaties.

Met de casusmodule van 1Sociaaldomein is mogelijk om de toegang tot casusbeschrijvingen en casuïstiek bespreking zo te organiseren dat alleen die personen toegang hebben die direct betrokken zijn bij de casus. Ook is het mogelijk om heel gericht professionals met specifieke exper9se uit te nodigen om mee te denken en te adviseren.

Lees meer
    Strategische samenwerking in zorg en sociaal domein

Strategische samenwerking in zorg en sociaal domein

1SociaalDomein en Lorenz, het expertbureau op het gebied van het faciliteren van domeinoverstijgende samenwerking in en rond de zorg, kondigen met trots hun strategische samenwerking aan. De samenwerking is gebaseerd op een gedeelde visie en werkwijze om praktische en pragmatische oplossingen

Lees meer
    E-learning, trainingen en opleidingen

E-learning, trainingen en opleidingen

Nieuw: 1SociaalDomein biedt nu ook een online Academie aan voor training en opleiding van professionals in zorg welzijn en sociaal domein.

1Sociaaldomein Academie

Achter dit initiatief staan

Gemeente Amsterdam
Gemeente Delft
Gemeente Den Haag
Gemeente Enschede
Gemeente Leeuwarden
Gemeente Tilburg
Gemeente Utrecht
Gemeente Zaanstad
VGZ
ONS welzijn
GGD Hart voor Brabant
CZ
UniK
GGZ Oost Brabant
Brabant Wonen
Jij! Advies & coaching
Pantein
Brabant Zorg
Sport Expertise Centrum Oss
Gemeente Oss
Gemeente Steenwijkerland
jb Lorenz
Friese Preventie Aanpak
SWVO
HiNoord
Gemeente Lelystad
Gemeente Breda
GGD Haaglanden
Burgerkracht Limburg
Gemeente Zwartewaterland
Gemeente Maastricht
Gemeente Heerlen
Provincie Noord-Brabant
Gemeente Smallingerland