Meld je nu aan en vind andere professionals in het Sociaal Domein.

Op 1Sociaaldomein.nl helpen professionals elkaar met vragen waar ze in hun dagelijks werk tegenaan lopen. 

  • Profielfoto van Marianne Geurts
  • Profielfoto van Janny Schuijffel
  • Profielfoto van Silvana Strik
  • Profielfoto van Kylian Hendriks
  • Profielfoto van Anne Meijers
  • Profielfoto van Piroska Baars
  • Profielfoto van Johannes Verheijden
  • Profielfoto van Emmie Leenen
  • Profielfoto van Jessica Hamelink
  • + 30300

Zorg en welzijn op één platform

Zorg- en welzijnsprofessionals werken steeds intensiever met elkaar samen in de wijk. Doordat complexe problemen op meerdere leefdomeinen spelen, is er een interdisciplinaire aanpak nodig. Lees hoe een regionaal channel een integrale aanpak ondersteunt.

Bekijk het overzicht met RegioChannels

Er zijn tientallen regionale netwerken (RegioChannels) binnen 1SociaalDomein waar professionals lokaal en regionaal met elkaar samen werken, kennisdelen en de regionale verbinding versterken. 

Professionals helpen elkaar met inhoudelijke (hulp)vragen, vergroten de onderlinge vindbaarheid en bereikbaarheid, over de domeinen en organisatiegrenzen heen. 

Verdien registerpunten op 1SociaalDomein

Als jeugdprofessional help je graag anderen. Dat blijkt ook uit de vele antwoorden die op 1SociaalDomein worden gegeven. Vanaf nu krijg je daar direct iets voor terug, namelijk registerpunten van SKJ. Lees meer over de stappen die je hiervoor doorloopt. 

Vind de juiste expertise in jouw regio

Werk je als uitvoerend professional in het sociaal domein? Dan herken je misschien dat je lang op zoekt bent naar de juiste expertise in jouw regio. 1SociaalDomein heeft regiokaarten beschikbaar waarmee je precies die collega’s in de regio vindt die je nodig hebt.

Waarom het platform 1SociaalDomein?

1SociaalDomein verbindt professionals. Of je nou een uitvoerend hulpverlener, ambtenaar, onderzoeker of vrijwilliger bent. Op het platform helpen professionals elkaar met vragen, casuïstiek en dilemma’s. 1SociaalDomein is een landelijk platform, waar je zowel binnen als buiten je eigen regio collega’s kunt raadplegen.

Integraal Zorgakkoord

1SociaalDomein heeft een infrastructuur ontwikkeld waarop regionale samenwerkingsverbanden eenvoudig parallelle regionetwerken kunnen starten. Een RegioChannel verbindt domeinen, organisaties en mensen met elkaar.

De cijfers van 1SociaalDomein

Maar liefst 68% van onze deelnemers is betrokken. Dat wil zeggen dat zij meer dan één keer per week inloggen. Ook worden alle vragen gegarandeerd beantwoord. 

Hoe werkt het platform 1SociaalDomein?

In deze video wordt in een paar minuten uitgelegd hoe 1SociaalDomein werkt. Bekijk het filmpje en je weet hoe 1SociaalDomein vragen koppelt aan deelnemers met de juiste expertise. Ook wordt duidelijk hoe je channels kunt volgen én hoe je zelf een channel kunt starten. 

Domein- en organisatie overstijgende casuïstiek

De casusmodule binnen 1SociaalDomein is speciaal ontwikkeld voor integrale samenwerking in de wijk. De module ondersteunt en vereenvoudigt de overlegstructuur tussen professionals van de diverse zorg- en welzijnsorganisaties.

Met de casusmodule van 1Sociaaldomein is mogelijk om de toegang tot casusbeschrijvingen en casuìˆstiek bespreking zo te organiseren dat alleen die personen toegang hebben die direct betrokken zijn bij de casus. Ook is het mogelijk om heel gericht professionals met specifieke exper9se uit te nodigen om mee te denken en te adviseren.

in zorg en sociaal domein

1SociaalDomein en jb Lorenz, het expertbureau op het gebied van het faciliteren van domeinoverstijgende samenwerking in en rond de zorg, kondigen met trots hun strategische samenwerking aan. De samenwerking is gebaseerd op een gedeelde visie en werkwijze om praktische en pragmatische oplossingen

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals