Tijdlijn

Nieuws
2 dagen geleden
Profielfoto van Nisha Birbal
Content Marketeer

Therapieland verbindt: de blinde vlekken in het IZA en digitale zorg

“Je kan wel zeggen dat ik de behandelsessies van 25 keer naar 20 sessies moet terugbrengen, maar als die cliënt het jaar daarop weer in zorg is, en ik in 25 keer had kunnen voorkomen dat die cliënt weer in zorg komt. Dan vind ik dat een gezondheidswinst. En dát mis ik nog in het IZA.”, benadrukt Arno Vink, directeur-bestuurder van Forte GGZ en OCRN Kinder- & Jeugd GGZ tijdens het programma Therapieland verbindt: de digitale weg naar passende zorg. 

In het programma ‘Therapieland verbindt’, gepresenteerd door Astrid Kersseboom, schuiven zorgverzekeraar VGZ en GGZ-instellingen Mental Care Group, Forte GGZ en OCRN Kinder- & Jeugd GGZ aan tafel om een kritische blik te werpen op de digitale weg naar passende zorg.

Het is algemeen bekend dat digitalisering een steeds prominentere rol speelt in de zorg. In het Integraal Zorgakkoord wordt het inzetten van digitale zorg, naast intensiever samenwerken, erkend als een van de oplossingen om de druk op de zorg te verlichten en passende zorg mogelijk te maken. Echter blijkt uit het programma ‘Therapieland verbindt’ dat zowel het intensiever samenwerken als het uitrollen van digitale zorg in de GGZ niet altijd vlekkeloos verloopt.

Als kijker krijg je een kijkje in de keuken van andere GGZ-instellingen: je leert hoe andere zorgaanbieders digitale zorg succesvol uitrollen binnen hun organisatie. Je krijgt een beeld van best practices in e-health vanuit organisaties zoals FortaGroep, Mentaal Beter en HSK Groep en welke stappen je als organisatie nog kunt nemen om de IZA-doelen te behalen.

Benieuwd naar dit programma? Therapieland verbindt: de digitale weg naar passende zorg kun je nu gratis bekijken: https://youtu.be/uhKutXbUxcA

Nieuws
3 dagen geleden
Profielfoto van Janna Vink
Jongerenwerker

samenspel West

In West werken we samen in het project Samenspel om een betere samenwerking tussen huisartsen, praktijk ondersteuners, hulpverleners en jongerenwerkers te creëren. Door korte lijntjes te hebben kunnen we elkaar helpen met een mogelijke wachtlijst of nazorg maar ook als wij jongerenwerkers even willen sparren. 

Wacht jij op hulp? Heb je hulp gehad en is dat klaar?  

En heb je nu graag een luisterend oor of steun van een jongerenwerker? Leer je graag nieuwe jongeren kennen of zoek je een leuke plek waar je altijd binnen kunt lopen om te chillen of voor afleiding?

Dan staan wij bij het jongerenwerk voor je klaar! 

 Bij Dock, perMens en The Mall zijn er jongerenwerkers die tijd voor je maken en je kunnen helpen met dingen. We hebben plekken waar je kunt kickboksen, voetballen, workshops en uitjes doen, gamen, koken en meer.   Mail mij gerust met een vraag:  janna.vink@TheMalldeBaarsjes.nl

 

Home - The Mall - De Baarsjes (themalldebaarsjes.nl) & West - Welkom bij DOCK & Straathoek­werk - perMens

Mellanie Bosscher vindt dit leuk
Nieuws
1 week geleden
Profielfoto van Renata Boston
Renata Boston

Officiële opening toekomst winkel voor jongeren en jongvolwassenen

21 februari 2024 is de opening van de toekomst winkel in Amsterdam zuidoost. Dit is een initiatief van Sparks productions en Re-Boost. Speciaal voor jongeren en jongvolwassenen die toe zijn om de volgende stap te maken richting financiële vrijheid, benieuwd zijn naar onder andere de mogelijkheden met betrekking tot investeren, ondernemerschap, money mindset, belastingen, real estate en nog veel meer 

Elke woensdag is de toekomst winkel geopend van 16:00 tot 20:00 uur. Elke woensdag staat er een mooi programma klaar om aan deel te nemen 

Hopenlijk tot morgen spread the words laten onze jongeren hun financiële kansen en mogelijkheden beter te gaan benutten 👌🏽👊🏽💰

Nieuws
1 week geleden
Profielfoto van Linda Tuinman
Trainer en coach

nieuwe kortdurende hybride jeugd en gezinshulp (bijv ter overbrugging wachtlijst)

Om de wachtlijsten te ontzien en mensen die op de wachtlijst voor de (jeugd)GGZ staan te ondersteunen op een laagdrempelige manier is de tool DISC-uss ontwikkeld. 

De ervaring heeft geleerd dat deze tool snel inzichtelijk maakt waar de schoen wringt in de communicatie en, heel belangrijk, er is geen goed of fout, alleen verschil in voorkeursgedrag. Er kan bijvoorbeeld met het hele gezin in kaart worden gebracht hoe men met elkaar effectiever kan communiceren. In regio Zwolle wordt DISC-uss gebruikt in de hulpverlening en zijn er goede resultaten in twee of drie contacten. 

Het is een betaalbare online vragenlijst op basis van voorkeursgedrag waar een communicatiestijl uit voortvloeit, helder beschreven in een gepersonaliseerd profiel. Online of in persoon kan het profiel besproken worden, dat duurt ongeveer een uur, inclusief tips over krachten en valkuilen. 

Kijk voor meer informatie op de site.

Nieuws
1 week geleden
Profielfoto van Aysel Sabahoglu
Beleidsadviseur

Deelnemers gezocht voor praatgroep plegers huiselijk geweld in Den Haag

Leren omgaan met agressie thuis

Agressie, en daarna? organiseert in opdracht van de gemeente Den Haag laagdrempelige bijeenkomsten voor volwassenen die te maken hebben met huiselijk geweld. Uitgangspunt van de ontwikkelde methodiek is dat deelnemers leren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun gedrag en dat alleen zij zelf hun gedrag kunnen veranderen. Deelnemers komen eens in de 14 dagen twee uur in de avond fysiek (of digitaal) op vrijwillige basis bij elkaar. Gespreksonderwerpen kunnen onder meer zijn: (ex)partner, kind(eren), hulpverlener(s), verslaving, en overige onderwerpen uit het eigen leven. Beoogd wordt dat door het delen van ervaringen, deelnemers van elkaar zullen leren. Verder komt psycho-educatie aan bod: uitleg over hoe agressie werkt, wat ontlokkers zijn, signaleringsplan, etc.

Werkwijze van de groep
Bij iedere bijeenkomst wordt de groep begeleid door een begeleider en een ondersteuner. De begeleider zal de bijeenkomst en het gesprek leiden en het proces bewaken. De ondersteuner houdt de deelnemers in de gaten. Iedereen in de groep kan indien nodig een (groeps)time-out inzetten. De begeleider en ondersteuner kunnen bij een verhitte situatie een deelnemer mee uit de groep nemen en deze ondersteunen totdat de deelnemer weer rustig is en terug de groep in kan. Binnen de groep worden groepsregels gebruikt en duidelijke afspraken gemaakt.

Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Agressie, en daarna? Na de aanmelding volgt een intake gesprek waarbij ze ook informatie over de Supportgroep ontvangen. Een nieuwe deelnemer dient zelf, en op vrijwillige basis, mee te willen doen. Instromen kan op ieder moment zolang de Supportgroep niet vol zit. De groepsgrote is per bijeenkomst maximaal 12 deelnemers. 

Bijeenkomsten vinden plaats eens in de 14 dagen.

Locatie: Buurtcentrum Alle Kanten/Bouwlust, Speelzijde 8, Den Haag.
NB: Er is gratis parkeergelegenheid rondom het buurtcentrum. 

Meer informatie: https://www.agressieendaarna.nl/supportgroep-den-haag 

Aanmelden via: supportgroep@agressieendaarna.nl

Meer informatie: René Haring (06-30775457, bellen of whats app)

of bij Aysel Sabahoglu, gemeente Den Haag, aysel.sabahoglu@denhaag.nl

Event
Vindt plaats op: 28 februari 2024

Uitnodiging community ervaringskennis kind- en gezinsberscherming

Wij zijn een nieuwe community van mensen met ervaringskennis met kind- en gezinsbescherming. Heb jij ook ervaring met 'het systeem'? Wij nodigen je uit om mee te praten via Zoom op woensdag 28 februari 19.30-21 uur. Deze keer gaat het over het advies van de commissie van Dooijeweert.

Wij willen met je doorpraten over een vertrouwenspersoon in situatie van uithuisplaatsing. Is dit een goed idee? Meld je aan via ervaringsdesk.toekomstscenario@gmail.com. We zien je graag daar.

28 februari
Event
Vindt plaats op: 8 februari 2024

Kijktip: 'Therapieland verbindt: de digitale weg naar passende zorg'

Samen met Astrid Kersseboom, VGZ, OCRN Kind & Jeugd/Forte GGZ en Mental Care Group (o.a. Mentaal Beter en HSK) schuiven we aan tafel om een kritische blik te werpen op de digitale weg naar passende zorg.

Welke uitdagingen ondervinden zorgaanbieders in de praktijk bij het integreren van digitale zorg, wat zijn best practices in e-Health en liggen zij wel op koers om de IZA-doelen te behalen? In het kader van de Slimme Zorg Estafette presenteren we het programma 'Therapieland verbindt: de digitale weg naar passende zorg' waar we antwoord geven op deze en andere vragen over digitale en passende zorg. 

Schrijf je nu in voor het bekijken en terugkijken van dit programma: https://share-eu1.hsforms.com/17Jx392NTQF2oA2twHuESLAfc8au

08 februari
Nieuws
3 weken geleden
Profielfoto van Clara Vollaard
Communicatieadviseur

E-learning 'Eigen kinderen' voor pleegouders

Begeleid jij pleegouders die ook eigen kinderen hebben‍? De e-learning 'Eigen kinderen' kan dan interessant zijn. Wat betekent de komst van een pleegkind voor de andere kinderen in het gezin? En hoe kunnen pleegouders hun kind het beste ondersteunen? Deze cursus geeft volop tips en adviezen voor dergelijke situaties. 

In de cursus komen belangrijke onderwerpen aan bod, zoals het creëren van een harmonieuze omgeving, het omgaan met veranderingen en emoties, en het bevorderen van positieve relaties tussen de eigen kinderen en pleegkinderen. De inhoud is specifiek afgestemd op pleegouders met eigen kinderen, om hen te helpen gedurende het proces.

Wil je de e-learning eerst zelf doorlopen voordat je deze aan pleegouders aanraadt? 
Via de link vind je meer informatie.
 

Event
Vindt plaats op: 6 maart 2024

Zien is iets anders dan kijken!

Zien is iets anders dan kijken!
Op 6 maart 2024 van 9:30-12:00 uur geeft het Ondersteuningsteam opnieuw de workshop 'Zien is iets anders dan kijken!' voor jeugdzorgprofessionals. Een workshop die gaat over jezelf en de ander zien, zodat je goed aansluit bij de ander.

✽ Hoe kijk je naar een ander?
✽ Hoe werk je transparant en oordeelloos?
✽ Hoe wederkerig werk je?
✽ Wat betekent mensgericht werken in de praktijk?
✽ Hoe pas je deze vaardigheden toe zodat je goed aansluit bij gezinnen?

Geïnteresseerd? Meld je nu aan!

06 maart

Aanmelden kan op:

https://lnkd.in/eRzmRwa3
Event
Vindt plaats op: 6 februari 2024

Live kennismiddag: digitalisering in het sociaal domein

De snel toenemende digitalisering heeft ons dagelijks leven en de manier waarop we binnen het sociaal domein hulp verlenen ingrijpend veranderd. Digitalisering biedt een scala aan mogelijkheden om de begeleiding te verbeteren en de effectiviteit van interventies te vergroten. Gezondeboel organiseert daarom als onderdeel van de Slimme Zorg Estafette op 6 februari 2024 een inspirerende kennissessie, waarin we dieper ingaan op de impact van e-Health op verschillende zorgfases en hoe dit bijdraagt aan een meer digitale en efficiënte benadering van de hulpverlening in de jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning.

Deze interactieve middag is een unieke kans om samen met andere professionals dieper in de wereld van digitalisering en e-health te duiken, en de impact ervan op maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp te verkennen. 

Als klap op de vuurpijl zal Bianca den Outer ons als gastspreker inspireren en verbinden met haar kennis over en ervaring binnen het sociaal domein! 

Uiteraard sluiten we af met een gezellige netwerkborrel om onze opgedane kennis met elkaar te delen, en tips en tricks uit te wisselen!

Sessie 1: Preventie, intake en aanmelding
Sessie 2: Behandeling en begeleiding
Sessie 3: Netwerkzorg en terugvalpreventie
Gastspreker: Bianca den Outer

Doelgroep: De kennissessie is met name interessant voor professionals in het sociaal domein die zich bezighouden met en beslissingen maken over digitale innovaties, zoals bestuurders, directeuren en beleidsmakers binnen gemeenten, jeugdzorg en welzijnsorganisaties.
Datum: 6 februari 2024
Tijd: 13:00 tot 17:00
Locatie: Dyade Onderwijs Experience Center Utrecht

Je kunt je aanmelden via de bijgevoegde link. Hopelijk tot dan!

06 februari
HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals