Tijdlijn

Event
Vindt plaats op: 31 januari 2022

Symposium Kansrijke start

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. 

Met het actieprogramma Kansrijke Start willen we (aanstaande) kwetsbare ouders helpen zodat hun kinderen zo gezond mogelijk hun leven starten. De eerste 1000 dagen van het kind zijn hierbij van doorslaggevend belang. Kansrijke Start richt zich op de zorg en ondersteuning aan kwetsbare gezinnen in deze periode. Om meer kinderen een kansrijke start te geven, willen we voor, tijdens en na de zwangerschap hulp bieden aan kwetsbare gezinnen:

·       Voor de zwangerschap: kwetsbare ouders met een kinderwens ondersteunen

·       Tijdens de zwangerschap: sneller hulp bieden aan kwetsbare gezinnen

·       Na de geboorte: eerder de juiste hulp geven bij de opvoeding

 

Lokale coalitie

Bij de noodzaak om zoveel mogelijk kinderen in Nederland een goede start te geven, past een gezamenlijke aanpak die ingebed is in het bredere preventieve gezondheidsbeleid van elke gemeente. Als gemeenten en zorgprofessionals samen optrekken, versterken zij elkaar. In gemeente Oss is ook een coalitie gevormd. Vanuit de coalitie is het initiatief gekomen om een symposium te organiseren om professionals, die betrokken zijn bij de zorg rondom (aanstaande) kwetsbare gezinnen, te informeren over het actieprogramma Kansrijke Start. Daarnaast is het een mooie manier om alle betrokkenen met elkaar te verbinden en ideeën uit te wisselen over hoe we in gemeente Oss optimaal kunnen bijdragen aan een kansrijke start voor ieder kind.

We hopen jullie daarom allemaal te zien bij het online symposium Kansrijke Start!

 

Datum: 31 Januari

Tijd: 17.00 tot 19.15

Online via Zoom

 

Programma

17.00 – 17.15              Opening door dagvoorzitter & welkomstwoord wethouder 

                                      Thijs van Kessel

17.15 – 17.45              Presentatie: ‘Het belang van de eerste 1000 dagen’

                                      Prof. Dr. Tessa Roseboom, Amsterdam UMC

17.45 - 18.00              Tafelgesprek: het actieprogramma Kansrijke Start & de lokale coalitie

                                     Danielle van Elst, Pharos &  Joke de Wit, gemeente Oss

18.00-18.10                PAUZE

18.10 - 18.30              Casusbespreking 1: tijdens de zwangerschap

                                     Linda Beumer, Welkom Kraamzorg

18.30 - 19.00              Casus 2: na de zwangerschap

                                     Keuzemenu Kansrijke Start & 1sociaal domein

                                     Nienke Coppelmans, jeugdverpleegkundige GGDHvB

19.00 - 19.15              Nabespreking

19.15                           EINDE

Informatie over event:

Datum: 31 januari 2022
Tijd: 17:00 - 19:15
31 januari
Nieuws
1 maand geleden
Buurtwerker Sport

Informatiebijeenkomst Jeugdfonds Sport en Cultuur en Volwassenfonds Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland nodigt alle intermediairs uit voor een online informatiebijeenkomst over het Jeugdfonds Sport en Cultuur en het Volwassenenfonds op dinsdag 7 december 2021 van 16.00 uur tot 17.00 uur.
 
Vanaf 2022 zijn er wijzigingen in het minimabeleid van de gemeente Steenwijkerland. Hierdoor veranderen er een aantal gemeentelijke regelingen (het Jeugdfonds Sport en Cultuur) en komt er een nieuwe regeling bij (het Volwassenenfonds). In de online bijeenkomst van 7 december willen we u er graag meer over vertellen en u meenemen in de veranderingen.  

Het programma
Trijn Jongman, wethouder voor onder meer het sociaal domein, zal tijdens de bijeenkomst vertellen waarom het minimabeleid wijzigt. Daarnaast geven Sam&Overijssel en het Volwassenenfonds uitleg over de werkwijze. Afsluitend vertelt beleidsmedewerker Michiel Veldman meer over de inhoudelijke verandering binnen het minimabeleid.
 
Vanwege de coronamaatregelen vindt de bijeenkomst digitaal plaats 
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een e-mail te sturen naar: michiel.veldman@steenwijkerland.nl. U krijgt daarna dan een link naar de bijeenkomst.
 

Event
Vindt plaats op: 2 december 2021

Zorgsalon 'Het spanningsveld tussen eigen regie en onvrijwillige zorg'

Eigen regie betekent dat een persoon zelf vormgeeft aan zijn of haar leven. Dat betekent bijvoorbeeld dat iemand zelf kan bepalen op welke manier iemand ondersteuning ontvangt en door wie. Maar hoe zit dat op het moment dat iemand probleemgedrag laat zien en er sprake is van onvrijwillige zorg? Tijdens deze zorgsalon gaan we nader in op dit spanningsveld tussen eigen regie en onvrijwillige zorg.

Kijk op onze website voor meer informatie over de sprekers: Zorgsalon | Het spanningsveld tussen eigen regie en onvrijwillige zorg | Tilburg University

Een Tranzo Zorgsalon is een discussiebijeenkomst met als doel het bevorderen van het debat en het uitwisselen van informatie over de sector van zorg & welzijn. Deelname is voor iedereen gratis!

Informatie over event:

Datum: 2 december 2021
Tijd: 15:00 - 17:00
02 december
Event
Vindt plaats op: 25 november 2021

Awareness! Training online jongerenwerk: alle provincies

Dat jongerenwerkers zowel online als offline moeten kunnen werken, is sinds corona geen opzienbarende uitspraak meer. Maar wat doe je wel en niet online? Wat zijn de risico’s en wat is de meerwaarde?

Sociaal Werk Nederland en JOZ organiseren 12 gratis trainingen over "Online jongerenwerk" voor jongerenwerkers in heel Nederland, onder de noemer ‘#Awareness’.

We hebben inmiddels acht trainingen achter de rug. Het enthousiasme is groot!

Om ook wie verhindert was de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan deze training, organiseren we een laatste fysieke sessie in Utrecht op 25 november van 14.00 -17.00 uur.

Meld je aan via onderstaande link.

Ricardo Danning, leidinggevende bij JOZ in Rotterdam, verzorgt de training.

Waar gaat de training over

In deze praktijktraining worden de do’s en dont’s van 4,5 jaar online jongerenwerk van JOZ in Rotterdam behandeld. Welke fouten kun je voorkomen en wat kunnen jongerenwerkers juist wél doen? Na deze training kunnen jongerenwerkers echt direct aan de slag in hun eigen werkveld.

Doel training

Doel van de trainingen: het enthousiasmeren van sociaalwerkorganisaties en jongerenwerkers om hier serieus mee aan de slag te gaan; het bieden van handvatten om jongeren beter te ondersteunen. Het gaat niet alleen om de handigheid in het online werken maar echt om de kansen die het online jongerenwerk biedt. Hoe kun je als jongerenwerker die het beste benutten en hoe haal je het uiterste uit online jongerenwerk?

Training ook voor leidinggevende

De training is uiteraard bedoeld voor jongerenwerkers, maar ook leidinggevenden zijn welkom. Om effectief aan de slag te gaan met online jongerenwerk is immers draagvlak van de organisatie nodig. Als je als jongerenwerker online aan de slag wilt gaan dan mag je dat van je organisatie vragen en verwachten. De organisatie is verantwoordelijk voor de investering in tijd en middelen om dit serieus op te pakken.

Informatie over event:

Locatie: Koningin Wilhelminalaan 3, Utrecht, 3527 LA
Datum: 25 november 2021
Tijd: 14:00 - 17:00
25 november
Event
Vindt plaats op: 17 december 2021

Lancering B-Appy

Met trots nodigen we je uit voor de feestelijke lancering van B-Appy. We hebben afgelopen jaren hard gewerkt aan de app en hebben nu een mooie eerste versie klaar. Op de 17ekrijg je een demo, vertelt Machteld Huber over Positieve Gezondheid en gaan we de app in gebruik nemen. Wanneer: 17 december 2021 10.00 -12.30 uur Waar: online. Schrijf je in en ontvang de link naar de livestream. 

Meer weten over B-Appy? Kijk op www.e-lvb.nl

Informatie over event:

Datum: 17 december 2021
Tijd: 10:00 - 12:30
17 december
Event
Vindt plaats op: 11 november 2021

Webinar | Duurzame inzetbaarheid van zorgprofessionals: hoe blijven zorgprofessionals gezond, bevlogen en in balans?

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit webinar op 11 november om 15.30 uur! 
Deelname is kosteloos. 

Het belooft een interessant én inspirerend webinar te worden met experts en professionals uit de zorg en interactie met het online publiek dat live kan reageren.

Programma
Tijdens deze talkshow spreken diverse deskundigen o.l.v. Sofie over duurzame inzetbaarheid van zorgprofessionals. Daarbij staan 2 thema's centraal:

Zorgen voor je zorgprofessionals
Patricia van Casteren | Arbeid en gezondheid psycholoog bij Ascender
Yvette Tooten | Leidinggevende in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ)
Margot Joosen | Senior onderzoeker Arbeid en Gezondheid bij Tranzo, Tilburg University

Zorgen voor jezelf als zorgprofessional
Thomas Schok | Chirurg, bestuurslid VvAA en ambassadeur Zin in Zorg Beweging
Truus Groeneveld | Arboverpleegkunidge bij Human Total Care
Evelien Brouwers | Bijzonder hoogleraar psychische gezondheid en duurzame inzetbaarheid in arbeid bij Tranzo, Tilburg University

Voor wie?
De webinar is in het bijzonder interessant voor zorgbestuurders, zorgverleners/professionals, HR-professionals, beleidsmakers en onderzoekers. Voor iedereen met interesse in het thema duurzame inzetbaarheid van zorgprofessionals.

Bekijk onze website voor meer informatie: Webinar | Duurzame inzetbaarheid van zorgprofessionals | Tilburg University

Deze talkshow wordt mogelijk gemaakt door de Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid. Een duurzame samenwerking tussen: Tilburg University, Tranzo, Ascender, HumanTotalCare, NSPOH en Transvorm.

11 november
Nieuws
3 maanden geleden
Projectassistent MoneyWays

Diversion is op zoek naar peer educators voor het project MoneyWays!

Diversion heeft een mooie bijbaan beschikbaar voor jongeren die ervaring hebben met geld, schulden en/of armoede. Voor dit landelijke project MoneyWays zoeken we jonge rolmodellen tussen de 18-26 jaar die in het klaslokaal met jongeren in gesprek willen over omgaan met geld en hun ervaringen willen delen. Ken jij jongeren die dit als geen ander zouden kunnen? Aanmelden kan tot vrijdag 15 oktober via deze link: https://diversion.homerun.co/peer-educator-moneyways/nl/apply

Event
Vindt plaats op: 23 september 2021

Lustrum Symposium | YES, WE CARE! | 20 jaar Tranzo

Eindelijk is het zover, 23 september 2021 vieren we, van 13.00 tot 17.45 uur, onze langverwachte (we hebben het een jaar uit moeten stellen) lustrumviering. We vieren met elkaar het 20 jarig bestaan van Tranzo, wetenschappelijk centrum voor zorg & welzijn. We nemen u de 23e mee naar de gesprekstafel van 'Tranzo Op1', waar 3 uiteenlopende onderwerpen: 'co-creatie', 'technologische innovatie' en 'armoede' centraal staan.

Ons presentatieduo, bestaande uit dagvoorzitter Nathan de Groot & Tranzo voorzitter Dike van de Mheen, gaan met verschillende gasten aan tafel. Ook staan deze dag twee mooie Tranzo projecten interactief in the spotlight. En hebben we Keynote speaker Maarten Steinbuch (bekend als wetenschapper, blogger, columnist & opiniemaker) te gast over het onderwerp 'Technologische innovatie in de zorg'. Het belooft een inspirerende dag te worden!

Bekijk voor het hele programma onze website:
Lustrum Symposium - YES, WE CARE! | 20 jaar Tranzo | Tilburg University

23 september
Nieuws
4 maanden geleden
Jeugdprofessional

Volwassenheidsriten voor jongeren

De diepere betekenis van het leven, belangrijke overgangsmomenten ritualiseren en bewust opgenomen worden in de gemeenschap zijn aspecten die in onze samenleving ontbreken. 
Vooral voor jongeren zijn dit essentiële aspecten om te ervaren zodat zij kunnen opgroeien tot volwaardig volwassenen.Om de huidige generatie in deze belangrijke overgang te begeleiden heb ik een volwassenheidsriten ontwikkeld. Deze ‘rite de passage’ biedt een veilige context om een overgang naar volwassenheid te laten plaatsvinden en jongeren te leren hoe zij keuzes kunnen maken. Het programma heet ‘Het ridderlijk avontuur van de krijger’’ en bestaat uit diverse trainingen.
Het programma sluit aan op de behoeften van zowel de doelgroep als professionals; namelijk het aanpakken van de corona vertragingen in zowel de algemene ontwikkeling als schoolloopbaan in de categorie VO en MO.

Het is mogelijk om het programma gefinancierd te krijgen vanuit de overheid, omdat het valt onder het Nationaal Programma Onderwijs. Het programma is integraal en diverse interventies zijn erin opgenomen, waardoor geld beschikbaar kan worden gesteld.
Het programma biedt voor zowel scholen, jeugdprofessionals als de doelgroep veel mogelijkheden zoals nader omschreven in de brochure en op mijn website:

https://krijgerschap.nl/volwassenheidsriten-voor-jongeren/

Heb jij als werkgever of de organisatie waar jij werkt behoefte aan concrete trainingen die jongeren helpen in hun ontwikkeling en om volwassen te worden? Neem een kijkje op mijn website, lees de brochure of neem contact met mij op via mail: MaindrianvanBerge@gmail.com

Nieuws
4 maanden geleden

Enquête: centrale online plek voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Sociaal Werk werkt! houdt een enquête om te ontdekken hoe werknemers en werkgevers in het sociaal werk denken over hun ontwikkeling en hoe ze over dit onderwerp geïnformeerd willen worden.

Centrale online plek voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Sociaal Werk werkt! ontwikkelt namelijk een centrale online plek voor professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen die werkzaam zijn in sociaal werk. De resultaten van de enquête worden gebruikt bij het inrichten van deze plek, om deze zo goed mogelijk te laten aansluiten op wat zowel werkgevers als werknemers in sociaal werk willen. 

Meedoen enquête

Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer drie minuten. De gegevens worden anoniem verwerkt, tenzij je zelf anders aangeeft. Hartelijk dank voor je deelname! 

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals