18 januari 2019
Evelien de Boer
Adviseur/projectleider/trainer Wmo, ervaringsdeskundige mantelzorg

“Bij een gemeente waarvoor ik werk worden beschikkingen herschreven in beter begrijpelijke taal. Heeft iemand een voorbeeld van een beschikking voor een huisvestingsindicatie of woonurgentie op B1 niveau?”

#Wijk en wonen #Wet- en regelgeving #Integrale aanpak
Projectcoƶrdinator

Ten eerst mooi dat de betreffende gemeente er bij stilstaat én er werk van maakt. Misschien kan Stimulansz je als gemeente verder helpen om in ieder geval basis brieven te maken op B1 niveau? Vraag Ingrid Sens https://www.linkedin.com/in/ingrid-sens-87a11310/
Stichting lezen en schrijven vond ik ook een goede tip. Taalambassadeurs kunnen ook helpen.
Heb ook gehoord dat een gemeente inwoners aanmoedigde om alle onbegrijpelijk brieven terug te sturen en daarin aan te geven wat onbegrijpelijk was.

Ervaringsdeskundige

Evelien neem eens contact op met diegenen die het moeten gebruiken dmv. de patiëntenverenigingen. b.v. NVA in de regio. Daarnaast plaats het in de facebook groepen via de moderatoren. Dan krijg je direct reacties van mensen die er mee te maken hebben of hebben gehad. Daarnaast moet er een overzicht in je gemeente zijn van mensen die beschermd en begeleid wonen. Stuur een vragenlijst wat ze moeilijk vonden en wat beter kon en wat goed/heel er duidelijk was. Maar stuur deze ook naar mensen die afgewezen zijn en of evt in aanmerking zouden kunnen komen. Vraag wat zij voor idee hebben, hoe zij denken dat ze de beste manier is om informatie aan jullie te kunnen verstrekken. Want ook die kontaktpersoon is heel belangrijk hoorde ik van diverse mensen. Daarbij is het de mantelzorger die eigenlijk ook een heel belangrijke positie hierin in neemt. Omdat veel gebruikers te hoog ingeschat worden of niet overzien wat van bepaalde punten de gevolgen zijn.

Budget/wijkcoach

Hoi,

Vraag aan stichting lezen en schrijven om met je mee te kijken.

Ervaringsdeskundige

Ik heb deze zelf niet. Maar als je dit vraagt bij PerSaldo. Ik denk dat zij je wel kunnen helpen want zij krijgen problemen dus weten beslist wat goede en zeg maar slechte zijn. Je kunt ook een bericht met je vraag maken zodat mensen kunnen reageren. Dan plaats ik die wel op de facebook pagina’ s Auti-Treff en van NVA regio Limburg. Daarbij kan ik hem ook wel op Twitter plaatsen. Groetjes, Marga

Ervaringswerker

Waarom niet een inwoner van de gemeente zelf vragen?

HomeVraag & AntwoordChannelsProfessionals