Vraag
Profielfoto van Annemiek de Nooijer
Profielfoto van Annemiek de Nooijer Annemiek de Nooijer 20 maart 2024

Hoe kunnen we ouderen en hun naasten zo goed mogelijk ondersteunen in het voorbereiden op (vitaal) ouder worden? Ken jij initiatieven/activiteiten in de preventieve ouderengezondheidszorg, gericht op vitaal oud worden en behoud van kwaliteit van leven?

Met de dubbele vergrijzing neemt het aantal ouderen en de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben toe. Van ouderen wordt hierdoor meer zelfredzaamheid gevraagd. 
Preventieve ouderengezondheidszorg speelt een belangrijke rol in het behoud van kwaliteit van leven, gezondheid, zelfredzaamheid en vitaliteit van ouderen.
Uit eerder onderzoek en voorbeelden uit de praktijk blijkt dat op verschillende manieren invulling wordt gegeven aan de zorg en ondersteuning van ouderen. En dat er dus kansen liggen op het versterken van deze initiatieven gericht op het vitaal ouder worden en behoud van kwaliteit van leven bij ouderen.

Graag komen we (AEF en de afdeling publieke geneeskunde van het Julius Centrum, UMC Utrecht) in contact om te horen wat uw organisatie doet op het gebied van vitaal ouder worden en behoud van kwaliteit van leven bij ouderen. Met de bijdrage van uw organisatie kunnen wij een overzicht bieden van de ervaren knelpunten, aanbevelingen en kansen ten aanzien van het versterken van de preventieve ouderengezondheidszorg.
 

Organisatie en/of werkgebied

Ouderengezondheidszorg, ouderenwelzijn

Beantwoord de vraag van Annemiek