Vraag

1 mei 2020
Teamleider sociale teams

“Heeft er iemand ervaring met het testen van een jongere op Corona om toegelaten te worden tot een verblijfsgroep? Zo ja, via welke weg is het gelukt om zo'n test te krijgen?”

Vertrouwensarts

Beste Joris, wat is de reden dat je deze jongere wilt laten testen? Is hij of zij ziek? Zijn er zieken in zijn of haar omgeving? Of is het een voorzorgsmaatregel bij een verder gezonde jongere?

In principe wordt er bij gezonde jongeren voor zover mij bekend niet getest als er geen sprake is van een ziekenhuisopnames in verband met verdenking op Covid-19. Alleen bij risicogroepen wordt er getest, maar alleen bij ziekteverschijnselen.

Meer informatie kun je vinden op de site van het RIVM; https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen.

Je kunt ook bellen naar de regionale GGD, die kunnen je vragen beantwoorden.

Ankie Tent
Eigenaar

Als een jongere geen klachten heeft niet op reis is geweest nemen wij jongeren gewoon op. We vragen de jongere wel de eerste 24 uur zoveel mogelijk op Kamer te blijven.

Generalist

Hai Joris,

Ik weet van een jongere die bij Spirit verblijft dat Spirit hier zelf een protocol en route voor heeft. Misschien die organisatie van jouw jongere ook? En anders zou ik contact opnemen met GGD, die coördineren dit volgens mij.

groet Nienke

Praktijkmanager

De huisarts van die jongere kan de test aanvragen/uitvoeren als deze dat noodzakelijk vindt. In onze praktijk is bijv een gezin getest, omdat het voor die kinderen beter was dat ze naar de opvang konden.

Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de afdeling infectieziekten van de betreffende GGD.

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals