Vraag
Profielfoto van Marijke Bleijenberg
Profielfoto van Marijke Bleijenberg Marijke Bleijenberg 11 september 2023

Wie heeft of kent voorbeelden hoe wij een respijtvoorziening logeeropvang ter ontlasting van mantelzorgers op kunnen zetten? Heeft iemand hier ervaring mee?

In onze gemeente is geen respijtvoorziening meer. Wij krijgen echter wel regelmatig de vraag vanuit mantelzorgers waar hun naaste naar toe kan. De voorzieningen die er zijn in de regio zitten vaak vol of men komt niet in aanmerking. Op dit moment proberen wij meer zicht te krijgen op wat er voor nodig is zo'n voorziening draaiend te krijgen, m.a.w. waar haal je het geld vandaan, uit welk soort disciplines moet je team bestaan, kan het uit met enkel vrijwilligers, wat is de rol van de gemeente of de zorgverzekering, etc. Alle informatie hierover is voor ons welkom. 

Motivatie

Wij hopen dat wij een voorziening voor mensen kunnen creëren omdat wij de noodzaak wel zien, maar nog niet de handvatten hebben. 

Organisatie en/of werkgebied

Wij werken in Lelystad, wij werken aan deze opdracht vanuit een convenant informele zorg waarin veel organisaties in Lelystad vertegenwoordigd zijn. 

Beantwoord de vraag van Marijke