Vraag

11 september 2023
Profielfoto van Marijke Bleijenberg
Consulent Mantelzorgondersteuning

“Wie heeft of kent voorbeelden hoe wij een respijtvoorziening logeeropvang ter ontlasting van mantelzorgers op kunnen zetten? Heeft iemand hier ervaring mee?”

Toelichting

In onze gemeente is geen respijtvoorziening meer. Wij krijgen echter wel regelmatig de vraag vanuit mantelzorgers waar hun naaste naar toe kan. De voorzieningen die er zijn in de regio zitten vaak vol of men komt niet in aanmerking. Op dit moment proberen wij meer zicht te krijgen op wat er voor nodig is zo'n voorziening draaiend te krijgen, m.a.w. waar haal je het geld vandaan, uit welk soort disciplines moet je team bestaan, kan het uit met enkel vrijwilligers, wat is de rol van de gemeente of de zorgverzekering, etc. Alle informatie hierover is voor ons welkom. 

Motivatie

Wij hopen dat wij een voorziening voor mensen kunnen creëren omdat wij de noodzaak wel zien, maar nog niet de handvatten hebben. 

Werkgebied

Wij werken in Lelystad, wij werken aan deze opdracht vanuit een convenant informele zorg waarin veel organisaties in Lelystad vertegenwoordigd zijn. 

Profielfoto van Anja Mantelers
Mantelzorgmakelaar/Onafhankelijke Clientondersteuner

Hallo Marijke,

Respijtzorg kan op meerdere manieren ingezet worden bijvoorbeeld via de aanvullende verzekering of via een pgb of via een organisatie die hierin is gespecialiseerd, die wordt vergoed vanuit de wmo of wlz. Als je specifiek logeeropvang zoekt zijn er ook meerdere mogelijkheden via een pgb of in overleg met een arts voor eerstelijnsverzorging etc. Het is natuurlijk altijd afhankelijk van wat in een situatie passend is.

Profielfoto van Anja Kuperus
Geriatriefysiotherapeut

In Venray bestaat logeerhuis Kapstok al heel wat jaren en cliënten en familie ervaren dat als heel positief. Website: www.logeerhuiskapstok.nl

Profielfoto van Anita Bostelaar-Verheijde
Senior ambulant verpleegkundige/ BATC complementair therapeut

U zou patrick konings via LinkedIn in eens kunnen benaderen . Hij heeft een respijttvoorziening in Dordrecht gehad.
Met vriendelijke groet
Anita Bostelaar-Verheijde

Profielfoto van Eugenie Kaspori
Directeur

Marijke,

Wij organiseren vanuit ons Odensehuis een aantal keren per jaar een Pauzeweekend met hetzelfde doel. We hebben daarvoor geen eigen voorziening maar huren daartoe een locatie.
Mocht je daar meer over willen weten dan mag je altijd contact met me opnemen.

Groet Eugenie Kaspori
Odensehuis Wageningen
eugenie.kaspori@odensehuiswageningen.nl

Profielfoto van Sharon Watson
Beleidsadviseur Zorg

Beste Marijke,

Ik wil je graag informeren over het respijthuis bij de organisatie waar ik werk. Je kunt meer informatie vinden op deze website: https://hvoquerido.nl/locaties/respijthuis-amerbos/

Als je geïnteresseerd bent of meer wilt weten, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik kan je in contact brengen met de teammanager van deze locatie.

Met vriendelijke groet,

Sharon Watson

Profielfoto van Petra Jonkman
Coördinator vrijwilligerswerk

Hallo Marijke,

In Groningen heeft Humanitas ervaring met een logeerhuis voor o.a. respijtzorg dat door vrijwilligers draaiende werd gehouden, maar onlangs is gesloten.
Als je wilt dan kan ik je in contact brengen met iemand die er meer over kan vertellen.

Groet, Petra Jonkman

Profielfoto van Co Beukema
Mantelzorgmakelaar

Hoi Marijke,
Zullen wij bellen? Ik kan je als mantelzorgmakelaar op weg helpen en veel vragen beantwoorden omdat ik hier wekelijks mee te maken heb.

www.mantelzorgmakelaaramstelland.nl
Co Beukema

Profielfoto van Claudia Groen
Beleidsmedewerker

Hoi Marijke,

Onze gemeente heeft met zorgaanbieders logeerzorg mogelijk gemaakt. Voor meer info. zie https://www.goeree-overflakkee.nl/logeerzorg

Profielfoto van Marieke Korstanje
Marieke Korstanje
Verpleegkundige

Dag,
Annemieke van Veen kan er vast iets over zeggen. Zij was projectleider logeer/respijtzorg en is nu ketenregisseur dementie Utrechtse Heuvelrug. Als je met deze gegevens op internet zoekt vind je haar meteen.
Succes.

Profielfoto van Heleen Dijksterhuis
Heleen Dijksterhuis
Senior Adviseur

Ha Marijke, een mooi voorbeeld is Ixta Noa, https://www.ixtanoa.nl/. Evt heb ik wel een contactpersoon voor je, mocht je dat fijn vinden!

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals