Vraag
Profielfoto van Karin Sleurink
Profielfoto van Karin Sleurink Karin Sleurink 20 maart 2023

Wat heeft een jeugdige vanuit jouw perspectief nodig om volwassen te worden en welke methodes gebruik jij om het vertrouwen van de jeugdige te winnen en te behouden?

Je wordt 18 en volgens de wet ben je volwassen. 

Volwassen zijn volgens de wet betekent verantwoordlijkheden zoals zorgverzeking betalen, schulden mogen maken, je rijbewijs halen enzovoort. Eigen regie en eigen kracht en dus ook vraaggerichte hulpverlening vanuit de Wmo en Participatiewet. Maar hoe weet je op je 18e wat je nodig hebt? Is volwassen worden niet een proces wat jaren duurt? En de wet verwacht dat je van de een op andere dag volwassen bent. Hoe dan?

Organisatie en/of werkgebied

De Christelijke Hogeschool in Ede (CHE) is met de SPRONG groep een grootschalig onderzoek ‘Betekenisvol Samenwerken’ gestart. Het doel van dit traject is het includeren van de stem en positie van jongeren, (jong) volwassenen en hun gezinnen zelf, op het gebied van langdurige zorg zodat innovatie op het gebied van bevorderen van participatiemogelijkheden van binnenuit gebeurt.

Ik voer een deelonderzoek uit gericht op jeugdigen die vastlopen tijdens de fase naar volwassenheid en ik ben heel erg benieuwd naar wat helpend is voor deze doelgroep. Ik ben heel benieuwd naar jullie input!

Groet, Karin

Beantwoord de vraag van Karin