Vraag

27 februari 2023
Profielfoto van Raymond van Beek
Budget/wijkcoach

“Wie kan helpen ? Hulp gezocht voor werkende cliënt met schulden. Is er bijvoorbeeld een manier om direct met Kredietbank Rotterdam in contact te komen?”

Toelichting

Momenteel begeleid ik een vrachtwagenchauffeur woonachtig in Rotterdam. Hij maakt lange dagen en is van Poolse afkomst. Zijn Nederlands is daardoor niet goed en hij heeft een dochter in Polen. De echtscheiding is inmiddels rond en hij heeft bezoekrecht voor zijn dochter. Daarvoor moet hij wel naar Polen toe. 

Nu zijn er schulden ontstaan door de hoge kosten van de echtscheidingsprocedure en meneer snapt  ons Nederlands systeem niet goed. Hij is erg gemotiveerd om zijn schulden op te lossen, echter

vult het ene gat met het andere. Schuldhulpverlening is wenselijk en ook een vorm van budgetbeheer. Hiervoor probeer ik de gemeente Rotterdam voor in te schakelen, helaas kom ik niet verder dan het centrale nummer 14 010. Het enige antwoord wat ik krijg is, dat meneer vrij moet nemen en naar de Vraagbaak moet gaan. Als ik uitleg dat ik al een intake met hem heb gedaan en bijna het dossier voor SHV klaar heb, wordt er als volgt gereageerd. 'Uw client zal echt vrij moeten nemen om zijn probleem op te lossen'. Helaas betekend dat voor mijn client ook een dag minder inkomen waardoor de schulden juist meer oplopen. 

Is er een manier om direct met de Kredietbank Rotterdam in contact te komen?

Motivatie

Mijn client dient geholpen te worden anders wordt het probleem groter. Nu is de schuldenlast nog redelijk beperkt. 

Werkgebied

Als zelfstandige budgetcoach kom ik in meerdere gemeenten, in dit geval Rotterdam. 

Profielfoto van Dunya Vermaat
Trainer & Ervaringsprofessional

Ik neem aan dat als vrachtwagenchauffer deze man onder de CAO Beroepsgoederenvervoer valt? Met dus ook verlofopties als in vakantiedagen?
Bij bijzonder verlof staat bij artikel 65.j ook dit: bij vervulling van een van overheidswege, zonder geldelijke vergoeding, opgelegde persoonlijke verplichting waarvan de vervulling niet in zijn vrije tijd kan plaatsvinden,
de werkelijk benodigde tijd tot ten hoogste.
Is er al een gesprek emt de werkgever geweest om hier ruimte en tijd voor te krijgen? Ik lees dat hij veel werkt, lange dagen maakt; welke redenen zijn er nog meer om niet die paar uur vrij te nemen?

Profielfoto van Henk Bosma Gelderman
Henk Bosma Gelderman
Ervaringsdeskundige

010 267 1625

Maar vrees je zult echt weer zelfde antwoord krijgen. Heb je al een eigen KBR-omgeving voor en met meneer aangemaakt in de spaarzame tijd die hij beschikbaar heeft? Wellicht kunnen ze dan digitaal al beslissing nemen of in elk geval reactie geven op alle info?

Profielfoto van Eric Koopmans
Eric Koopmans
Directeur Bestuurder ZSBB + Mentorschap Zeeland

Hallo Raymond,

Is hij verplicht om SHV via Rotterdam te doen?

Groet,

Eric

Profielfoto van Esmeralda de Jong
Zelfstandig ondernemer die organisaties met een maatschappelijke doelstelling helpt (verder) te professionaliseren

Hoi Raymond,

In aanvulling op Trèske:

Op https://geldfit.nl/ kun je rechts onderin de postcode van deze meneer invullen. Vervolgens zijn daar mogelijkheden voor doorverwijzing (loket voor <27 jaar en voor >27 jaar). Hopelijk kom je daarmee een stapje verder. Wellicht sowieso een mooi instrument om vaker te kunnen gebruiken om mensen op de juiste plekken voor hulp uit te laten komen. Veel succes!

Profielfoto van Trèske Heere
Directeur/bestuurder

Wellicht dat je er via geldfit.nl kunt komen?

Profielfoto van Coen van den Heuvel
Coen van den Heuvel
Ervaringsdeskundige

Ik zou een mail naar de burgemeester sturen met uitleg en de vraag en waarom uiteindelijk de burgemeester wordt benaderd
a.aboutaleb@rotterdam.nl

Ik hoop dat dit helpt

met vriendelijke groet

Coen van den Heuvel

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals