Vraag
Profielfoto van Raymond van Beek
Profielfoto van Raymond van Beek Raymond van Beek 27 februari 2023

Wie kan helpen ? Hulp gezocht voor werkende cliƫnt met schulden. Is er bijvoorbeeld een manier om direct met Kredietbank Rotterdam in contact te komen?

Momenteel begeleid ik een vrachtwagenchauffeur woonachtig in Rotterdam. Hij maakt lange dagen en is van Poolse afkomst. Zijn Nederlands is daardoor niet goed en hij heeft een dochter in Polen. De echtscheiding is inmiddels rond en hij heeft bezoekrecht voor zijn dochter. Daarvoor moet hij wel naar Polen toe. 

Nu zijn er schulden ontstaan door de hoge kosten van de echtscheidingsprocedure en meneer snapt  ons Nederlands systeem niet goed. Hij is erg gemotiveerd om zijn schulden op te lossen, echter

vult het ene gat met het andere. Schuldhulpverlening is wenselijk en ook een vorm van budgetbeheer. Hiervoor probeer ik de gemeente Rotterdam voor in te schakelen, helaas kom ik niet verder dan het centrale nummer 14 010. Het enige antwoord wat ik krijg is, dat meneer vrij moet nemen en naar de Vraagbaak moet gaan. Als ik uitleg dat ik al een intake met hem heb gedaan en bijna het dossier voor SHV klaar heb, wordt er als volgt gereageerd. 'Uw client zal echt vrij moeten nemen om zijn probleem op te lossen'. Helaas betekend dat voor mijn client ook een dag minder inkomen waardoor de schulden juist meer oplopen. 

Is er een manier om direct met de Kredietbank Rotterdam in contact te komen?

Motivatie

Mijn client dient geholpen te worden anders wordt het probleem groter. Nu is de schuldenlast nog redelijk beperkt. 

Organisatie en/of werkgebied

Als zelfstandige budgetcoach kom ik in meerdere gemeenten, in dit geval Rotterdam. 

Beantwoord de vraag van Raymond