Vraag

18 januari 2023
Profielfoto van Bianca Korevaar
Eigenaar, leefstijl en vitaliteitcoach, trainer, interimmanager /projectleider

“In Zoetermeer willen we de (jeugd) hulpverlening meer digitaliseren. Om hier een stap in te maken ben ik op zoek naar gemeenten die ervaring hebben met de inzet van E-health. Wat zijn jullie ervaringen? Hoe ervaren de cliënten dit?”

Profielfoto van Warner Admiraal
Manager

Hoi Bianca, ik zag je vraag vanuit Zoetermeer. Stel je de vraag vanuit het perspectief van de gemeente als opdrachtgever van jeugdhulp? En is je vraag inmiddels afdoende beantwoord?

Profielfoto van Bregje Thomassen
Directeur Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer

Hi Bianca, ik ben dan niet van de gemeente maar weet vooral in het gezondheidsdomein dat Westland actief is hierin. Qua jeugdhulp heb ik wat minder kennis van zaken. Maar wellicht dat het kennisnetwerk jeugd haaglanden met dit vraagstuk aan de slag kan. Ik denk namelijk zeer belangrijk punt dat je adresseert.
groeten Bregje Thomassen

Profielfoto van Renee Arts
Teamleider

Beste Bianca, wij zijn geen gemeente. Maar binnen onze zorginstelling maken wij gebruik van een digitaal platform waarop cliënten (via hun begeleider) modules kunnen volgen over verschillende onderwerpen.
Mocht u meer informatie willen, mag u contact met mij opnemen.
Met vriendelijke groet, Renée Arts

Profielfoto van Devie-Luna Arts
E-Health Adviseur & Teamlead Gezondeboel

Hi Bianca, wat leuk dat jullie aan het nadenken zijn over digitalisering binnen de jeugdhulp. Ik ben zelf werkzaam bij Therapieland / Gezondeboel. Dit is een online e-health platform gefocust op mentale gezondheid. Dus van preventie tot ondersteuning en behandeling. Wellicht lijkt het je leuk om een keer iets meer hierover te horen?

Profielfoto van Mike van Engelen
Adviseur

Hallo Bianca, wij hebben hiervoor een platform ontwikkeld. een soort WhatsApp achter DigiD. Geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, met groepsfuncties, maar bovenal vertrouwelijk, simpel en persoonlijk. De eerste prille ervaringen zijn positief, mensen vinden het handig en het werkt snel. Grootste voordeel zegt men je hoeft niet nog een nieuwe app te installeren. Als je meer wilt weten laat ik het je graag een keer zien. Groet, Mike, 06-51587055

Profielfoto van Annabet Jongkind
Project manager

Hai, heb je al contact met het landelijk programma Digivaardig in de Zorg?
Hier is veel expertise te vinden. Wij zijn bezig binnen de GGZ (ook Jeugd GGZ) om die digitalisering slag te maken.
Als je meer info wilt mag je contact met mij opnemen.
Www.digivaardigindezorg.nl

Profielfoto van Hannie Eijk
Maatschappelijk werker

Beste Bianca,

In Noord Holland is Stg de Waarden actief in de LVB-zorg o.a. ook aan jongeren. Zij hebben een methodiek ontwikkeld voor hulp op afstand. Wellicht dat je daar ook inspriratie mee op kan doen voor de methodiek voor jongeren.

vrgr. Hannie Eijk

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals