Vraag
Profielfoto van Rachel Hawkins
Profielfoto van Rachel Hawkins Rachel Hawkins 29 september 2022

Hoe werk je aan contactherstel tussen moeder en haar jonge kinderen ? Wie kan er meedenken?

Het betreft een complexe situatie.
Moeder heeft vanwege gezondheidsredenen het hoofdverblijf van haar 3 dochters vrijwillig via de rechtbank gewijzigd naar vader. Vader was sinds 2016 niet tot nauwelijks in beeld. (vechtscheiding, waarin vader weigerde te communiceren met moeder).

Op dit moment herstelt moeder in het buitenland van Long covid, en chemotherapie voor lymfeklier kanker stadium 3. Moeder wil graag 1x per week videobellen met haar dochters. Vader frustreert dat en beperkt het contact nu al sinds april 2022. Dochter van 11 (autistisch) wil vanwege loyaliteitsconflict geen contact met moeder, de twee jongste kinderen willen dat wel. Wijkteam en vader gaan akkoord met 1x per maand videobellen, waarbij de 11 jarige dochter het zelf mag bepalen. Tevens mogen de kinderen geen contact met stiefvader, nieuwe man van moeder die sinds 2017 in hun leven was.

Is dit contact herstellen?
Hoe verloopt contact herstel met kleine kinderen is 1x per maand videobellen niet wat weinig? Verder doet wijkteam niets om de communicatie tussen ouders te verbeteren, zij geven aan alleen in het belang van de kinderen te werken. 

Wat is het belang van de kinderen op dit moment?
Welke organisaties kunnen hierin dit gezin helpen? 

Vader weigert elke vorm van hulp, zijn vrouw en moeder en partner kunnen het wel goed vinden met elkaar.

Motivatie

Graag wil ik hulp voor dit gezin, en er voor zorgen dat dit voor de kinderen geen ernstige schade oplevert, wat is contact herstel? Hoe vaak moet dit plaatsvinden bij jonge kinderen.

Organisatie en/of werkgebied

Groningen 

Beantwoord de vraag van Rachel