Vraag

23 augustus 2022
Profielfoto van Julia Ketel
Projectmedewerker

“Hoe breng jij als sociaal werker in jouw organisatie de balans tussen aandacht voor de inwoner en administratiedruk ter sprake?”

Toelichting

Ben jij sociaal werker en wil je meer tijd voor de inwoner in plaats van administratie en regelen? 
Geef je op om samen met onderzoekers van Movisie op zoek te gaan naar aangrijpingspunten om dit aan te pakken!

Wij zijn op zoek naar sociaal werkers in dienst van maatschappelijke organisatie/wijkteam/gemeente en/of Wmo-consulenten. Samen met jou en je organisatie willen we een medewerkersreis gaan maken. In deze medewerkersreis brengen we in kaart welke administratie en regels er zijn, welke als noodzakelijk worden ervaren en wat juist als onnodig wordt gezien, welke druk dit met zich meebrengt en welke onderliggende oorzaken er zijn. Zodat jij en de organisatie meer grip kunnen krijgen en het een middel kan zijn om samen en met belangrijke stakeholders in gesprek te gaan om passende oplossingen te vinden. 

Motivatie

Doel van ons project is dat we, onder andere door het uitvoeren van een medewerkersreis met sociaal professionals en hun organisaties, een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek en het terugdringen van administratie- en regeldruk. Zodat sociaal werkers weer vooral met de kern van hun werk bezig kunnen gaan: het ondersteunen van inwoners zodat die zo goed mogelijk tot hun recht komen. 

Ben je geinteresseerd? Neem dan contact op via: j.ketel@movisie.nl, 0655440608. 

Werkgebied

Movisie, Nederland 

Deze vraag heeft nog geen reacties.
HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals