Vraag

8 maart 2022
Profielfoto van Aline Vos
Adviseur

“Welke sociale en/of zorgprofessional werkt mee aan een innovatieve samenwerkingsvorm tussen zorg en welzijn voor thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers?”

Toelichting

Voor het interessante onderzoek 'Sociaal werk in Gezondheidszorg' zoek ik, namens het Lectoraat Social Work van Saxion Hogeschool Enschede, professionals die hun ervaringen willen delen middels een interview. Doel van het onderzoek is verwerving van een verdiepend begrip en kennis omtrent de rol van zorgprofessionals en sociale professionals binnen nieuwe integrale zorg aan thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers, waarbij sociaal werk en gezondheidszorg verweven raken.

Tijdens het interview wordt er nadrukkelijk stil gestaan bij het perspectief, vaardigheden, opvattingen en ervaringen van beide beroepsprofessionals en welke implicaties zij zien voor de toekomst van hun beroepen. Het onderzoek vindt plaats in het kader van de Master Social Work & Healthcare en in opdracht van het Lectoraat Social Work van Saxion Hogeschool Enschede.

Motivatie

De focus omtrent nieuwe integrale zorg ligt vaak op de vorm of op het samenwerkingsproces. Dit onderzoek reflecteert op de professionele indentiteit, opvattingen en benaderingen die men als sociaal werker of zorgprofessional meeneemt naar een doelgroep (in dit geval thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers) of de ontwikkeling van een nieuwe vorm.

Werkgebied

Ik werk als adviseur bij een landelijke belangenorganisatie voor mantelzorgers, MantelzorgNL. Daarnaast volg ik een Master Social Work & Health Care aan de Hogeschool Enschede.
Graag geef ik een landelijk beeld weer in mijn onderzoek, daarom ben ik  met name ben ik op zoek naar professionals rond Zuid Holland, Noord Holland of provincie Utrecht om dat landelijke beeld te realiseren.

Het is mijn eerste post hier, dus het is voor nu nog onbekend terrein. Heb je een vraag, stel gerust.

Alvast bedankt!

Profielfoto van Maartje de Lint
Maartje de Lint
Eigenaar en Artistiek leider Zingen in de Zorg

Beste Aline,

Wat goed dat je dit in kaart gaat brengen. Dank voor je vraag.
Met mijn bedrijf 'Zingen in de Zorg' breng ik specifieke ondersteuning en educatie aan iedereen rondom dementie.
Wij komen zowel bij de mensen thuis als dat we naar de organisaties/-zorg-instellingen/mantelzorgcentra toe gaan. Individueel of in groepen laten wij mensen ervaren hoe zingen als middel kan dienen om meer kwaliteit te brengen in het leven van mensen met dementie en een ieder die daarbij betrokken is. Mantelzorgers zijn daarin ook onze grote zorg, zij hebben het erg zwaar en leiden vaak een steeds sociaal armer leven.
Op de website vind je veel informatie over alle wat ik doe. Als artistiek leider leidt ik nu voornamelijk mensen op (Zorg-Zangers genaamd) die ik uitzend in heel Nederland. Ik werk daarnaast ook fysiek in Duitsland en online in Hong-Kong. Ik kom graag met je in gesprek!

Hartelijke groeten,
Maartje de Lint
https://zingenindezorg.nl
info@zingenindezorg.nl of nog liever bellen op 06 5577 4660

Profielfoto van Alex Jansen
Vitalisateur

Ik lever graag mijn bijdrage indien gewenst.

alex.jansen@as-vitaal.nl

Profielfoto van Sander Maes
(school)maatschappelijk werker

Dag Aline,
In Limburg is Steunpunt Mantelzorg daar een sterke partij in. In Maastricht sluit Steunpunt Mantelzorg ook aan in de Sociale Teams, waar ze verbinding maken met andere zorg en welzijn-netwerkpartners. (https://www.mantelzorgzuid.nl/)
Met vriendelijke groet,
Sander

Profielfoto van Jolanda Looijenstein
Verpleegkundige en student agoog

Hoi Aline,

Ik ben bachelor verpleegkundige in de ouderenzorg en volg daarnaast de opleiding HBO Social Work (4e jaars). Ik woon en werk wel buiten jou onderzoeksgebied, maar wellicht is het wel interessant om eens met elkaar in gesprek te gaan.

Groetjes,
Jolanda Looijenstein
jootjegsm@gmail.com

Profielfoto van Lizzy van der Horst
Projectleider sociaal arrangeren

Dag Aline, in Nijmegen zijn wij sinds 1 juli 2021 bezig met een pilot i.kv. domeinoverstijgend samenwerken. Vanuit welzijn geinitieerd, waarmee we samenwerken met de domeinen zorg en welzijn.

Heb je interesse om in gesprek gaan? Benader mij gerust via l.vanderhorst@sterker.nl

Profielfoto van Mira Weber
Directeur

Beste Aline,

Wij denken vanuit Zeeland ook een bijdrage te leveren aan een landelijk beeld ;-) Manteling is een organisatie die mantelzorgers ondersteunt en wij hebben ook veel samengewerkt in de verpleeghuizen voor inzet van zorgvrijwilligers bij kwetsbare groepen.
Mocht je je vooral willen focussen op de randstad dan blijf ik graag op de hoogte als er resultaten van het onderzoek zijn.

Met vriendelijke groet,
Mira Weber

Profielfoto van Marianne Cannoo
Mantelzorg consulent

goedemiddag Aline,
als respijtconsulent binnen de gemeente Dordrecht werken wij heel erg veel samen met verschillende partijen om de mantelzorger een adempauze te geven.
wij werken o.a. samen met sociaal makelaars.
binnen Dordrecht hebben wij een project Welzijn op recept. Hierin werken de sociale makelaars.
De Sociale Makelaars zijn een verlengstuk van de huisarts net als de POH-ers. De sociale makelaars zetten juist in op welzijn. https://www.sociaalwerknederland.nl/actueel/nieuws/10771-dordrecht-start-met-sociaal-recept

Misschien heb je hier wat aan.
gr. Marianne Cannoo
MEE Mantelzorg

Profielfoto van Karen Hemink
Opbouwwerker / sociaal werker

Hoi Aline,

Ik werk graag mee.
Als social worker ben ik betrokken bij een vernieuwend concept rond wonen zorg en welzijn, waarbij een corporatie, een zorginstelling, wij als wijkteam, een zorginstelling voor beschermd wonen voor jongeren met ASS en bewonersvereniging De Bloesem samenwerken om zelfstandig wonen, welzijn en indien noodzakelijk zorg te realiseren voor ouderen in de wijk. Het heet De Bloesem.

Dit vindt plaats in Wormerveer, onderdeel van Zaanstad. Dus Noord Holland, regio waar je naar op zoek bent.

Neem je contact met me op? 06-20521404 of k.hemink@swt.zaanstad.nl

Hartelijke groet,

Karen Hemink

Profielfoto van Kitty Janssen
Wijkverpleegkundige

Hallo Aline,
Als wijkverpleegkundige in noord-Limburg realiseer ik me dat ik niet helemaal aan jouw doelgroep voldoe.
Van de andere kant...jij wil een landelijk beeld weergeven....
Klopt het dan wel dat je vooral professionals zoekt uit drie randstad provincies?
Als ik toch iets voor jou kan betekenen, mag je contact met mij opnemen. Ik ben bereikbaar via e-mail: kitty.janssen@dezorggroep.nl
Succes met jouw onderzoek.

Profielfoto van Maartje de Lint
Maartje de Lint
Eigenaar en Artistiek leider Zingen in de Zorg

Beste Aline,

Wellicht heb je iets aan mijn expertise. Ik ben eigenares van Zingen in de Zorg. Dit jaar bestaan wij 10 jaar. Wij ondersteunen ook met name de mensen met dementie die nog thuis wonen (70% van deze doelgroep woont nog thuis) én hun mantelzorgers. Onze diensten zorgen niet alleen voor activering en positieve stimulans van de mensen met dementie, ze hebben ook veel positieve impact op de mantelzorgers die wij leren om samen zingen in de zetten om beter en prettiger te kunnen communiceren in het dagelijks leven.
Voel je vrij contact met me op te nemen.
De website https://zingenindezorg.nl
Mijn telefoonnummer/mail 0655774660 info@zingenindezorg.nl

Hartelijke groeten,
Maartje de Lint

Profielfoto van Peggy van Mosselaar
Ik ben kunstprofessional en ontwikkel kunstworkshops voor Kwestbare Ouderen i.o.v. Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam

Beste Aline,

Ik ben Peggy van Mosselaar, projectleider (kwetsbare) ouderen bij Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam.
Wij werken samen met een aantal zorginstellingen en welzijnorganisaties. Wij stimuleren kunstbeoefening voor ouderen, omdat actief kunst beoefenen o.a. zorgt voor plezier, zelfvertrouwen en zelfontwikkeling. Ik kan je er nog veel meer over vertellen. Bij interesse: p.van.mosselaar@skvr.nl.

Profielfoto van Liesbeth Preller
Inhoudelijk specialist

Hallo Aline,

Misschien heb je wat aam input van mij? Ik werk bij Kenniscentrum Sport en Bewegen en daar stimuleren we voor (kwetsbare) ouderen de samenwerking, tussen zorg, welzijn en sport en bewegen. Wij bekijken het vanuit het landelijk perspectief. (en ik ben ook ervaringsdeskundige als mantelzorger). Mocht je met mij willen spreken dan trek je maar aan de bel: liesbeth.preller@kenniscentrumsportenbewegen.nl

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals