Vraag

28 februari 2022
Profielfoto van Bettina van de Korput
Regiebegeleider

“Waar kunnen ouders uit de gemeente Maashorst terecht voor psycho-educatie over ADHD én dwang?”

Toelichting

Wij begeleiden een jong-volwassen man met ADHD en dwang. Hij heeft hier al behandeling voor gehad, nu is er geen actieve behandeling meer. Ouders zijn nooit echt betrokken geweest bij de behandeling. Ouders zouden graag psycho educatie willen krijgen over ADHD en dwang. Heeft iemand een idee waar ik terecht kan? GGZ Oost Brabant biedt dit niet.

Werkgebied

impegno NOB

Profielfoto van Maria Naus
Preventieadviseur

Hallo Bettina,
Graag zou ik in contact willen komen met je. Mijn emailadres: m.naus@ypse.nl.
ter aanvulling: Het aanbod wat mijn collega Mirthe benoemd wordt kostenloos aangeboden vanuit de gemeenten en deze groep start op 8 maart in Uden. Wij ervaren dat een groep vaak erg helpend is voor naasten.

groet Maria Naus
preventie Ypse

Profielfoto van Mirthe van Doorne
Preventiemedewerker bij Ypse

Hoi Bettina,
Vanuit Ypse (GGZ & preventie) starten wij op korte termijn de cursus 'psychische problemen in de familie' in Uden. Wellicht dat deze cursus interessant is voor deze ouders. Tijdens deze cursus zal deels psycho-educatie aan bod komen, daarnaast thema's als ervaringen delen, grenzen aangeven, leren ontspannen. We hebben nu een klein groepje met ouders die ook een (volwassen) kind hebben met een psychische kwetsbaarheid. Voor meer informatie neem gerust contact op!
Groetjes,
Mirthe van Doorne
m.van.doorne@ypse.nl
06-83545149

Profielfoto van Roeline van Driel
Roeline van Driel
Senior Adviseur

Dag Bettina,
Ik kan me voorstellen dat je zoekt naar informatie gerelateerd aan werk/activiteit van Laura Batstra (professor in Groningen). Zij weet erg veel over ADHD. En hetzelfde geldt voor Bert Wienen (lector bij Windesheim in Zwolle).
Daarnaast kan ik de film "Wisdom of Trauma" van Gabor Maté aanbevelen. Deze film biedt een andere wijze van kijken naar o.a. dergelijke problematiek. En daarmee ook andere oplossingsrichtingen.

Profielfoto van Annemarie 't Hart
Ervaringsdeskundige NAH / Rouw en Verlies - Buurtteammedewerker

Check de organisatie MEE of Breinlijn

Profielfoto van Linda Hoitinga
Oplossingsgericht coach

Hoi Bettina,
Ik wil graag even met je overleggen. Ik heb een praktijk in Nieuw Bergen, dat is 32 km van Maashorst. Misschien kan ik iets betekenen voor deze ouders.

Profielfoto van Anita Gussinklo
Jeugdconsulent

Zou de POH van de huisarts iets kunnen betekenen in de psycho educatie van deze ouders of jullie als ambulante begeleiders organisatie van deze man? Je hebt algemene informatie over ADHD en dwang maar voor deze ouders is het vooral belangrijk om te weten hoe het bij hun kind werkt.

Succes!
Gr. Anita

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals