10 februari 2020
Bewaren
Dorpencoördinator

“Wie kan mij helpen met het vinden van geschikte hulpmiddelen - software, boeken, etc. - voor fondsenwerving?”

In mijn dagelijks werk ondersteun ik inwoners bij het uitrollen van initiatieven. Regelmatig komt daarbij het onderwerp financiën & fondsenwerving aan de orde. De initiatieven zijn uiteenlopend: van groen tot sport, cultuur en ontmoeting - een groot veld om zicht op mogelijke fondsen te houden. Daarom ben ik op zoek naar hulpmiddelen voor fondsenwerving. Je kunt mij helpen door de hulpmiddelen die jij als plezierig ervaart met mij te delen.
#Wijkgericht werken #Mantelzorg & Vrijwilligerswerk #Inkoop
Lid dagelijks bestuur

Kijk eens op http://onlinefondsenboek.nl/
het boek kost € 60,- maar je kunt ook bij bijna elke gemeetne kijken naar subsidies of bij de provinciale website zoeken naar subsidies.
Suk6

Peersupport werker

pgosupport.nl

Directeur
Projectcoördinator

Ik moest bij je vraag direct denken aan Sacha de Ruijter https://www.linkedin.com/in/sachaderuiter/ en Stance van Heijst https://www.linkedin.com/in/stancevanheijst/
Mijn hulpmiddelen zijn dus vaak andere mensen met meer kennis van zaken.

Stafmedewerker

Hallo Bas,

Er is een digitaal platform waar je lid van kunt worden (voor 250 euro per jaar volgens mij) en waar je veel terug vindt: Fondsenwervingonline.nl.

Verder, goedkoper en ook goed te doen, in de meeste openbare bibliotheken kun je het Fondsenboek terug vinden, hier staan heel veel fondsen in.
Internet is ook een goed zoekplatform, zoek op fonds en bv. ouderen en je regio en je vindt vaak in de regio actief zijnde fondsen met als doelgroep ouderen. Fondsen linken ook vaak naar elkaar door.

Als je eenmaal lokale (vermogens-)fondsen gevonden hebt, er zijn er best wel wat die netwerkondersteuning bieden of scholingen (heel vaak gratis). Zie hiervoor ook het VSB-fonds, die heeft een online training fondsenwerving via you tube en hun eigen site.

Veel succes!

Dag Bas,
De website https://www.samenvoorelkaar.nl (in Overijssel).

'Samen Voor Elkaar' is een open netwerk voor alle doeners en denkers die hun buurt, dorp of stad socialer en leefbaarder willen maken. Hier vindt men onafhankelijke kennis, belangrijke contacten en inspiratie. Er worden ervaringen gedeeld, vraag en aanbod komt bij elkaar, en worden mensen met ideeen geholpen bij het vinden van financiering.

Woonbegeleider Forensische Psychiatrie

Jaarlijks komt het Fondsenboek uit waarin meer dan 1400 fondsen staan beschreven. Fondsen op het gebied van welzijn, cultuur, natuur, milieu, educatie, enz. Beschreven staan o.a. doelstelling, vermogen, aanvraagprocedure, voorwaarden, Max. Bedrag, enz. Er is ook een digitale versie beschikbaar. Uitgave Walburg Pers

Programma ontwikkelaar/ subsidie adviseur/ fondsenwerver

Hallo Bas,
Dat is een vraag waar ik als freelance subsidie en fondsenadviseur antwoord op weet.
Maar helaas heb ik niet de ultieme tip, het blijft altijd een beetje zoeken en googelen.
Er zijn wel enkele hulpmiddelen:
1: www.zorgsubsidiekalender.nl : voor een paar honderd euro per jaar (afhankelijk van aantal gebruikers) heb je toevang tot hun data base. Erg up tot date. Ben ik wel enthousiast over. Duidelijke zoekcriteria en geen overbodige info. Alleen zorg en welzijn (en sport en groen zitten er ook bij) en dat is fijn, dan heb je geen overbodige info.
2: www.fondsenwervingonline.nl : iets goedkoper maar ook veel minder fijn. Heb ik weer opgezegd: zoek criteria sluiten niet aan en info niet up to date.
3: online fondsenboek: heb ik wel maar ik pak graag het ouderwetse blader boek erbij. Zie de meerwaarde in het online systeem niet omdat de eerste pagina te weinig info oplevert en je nu steeds door moet klikken.
4: vind subsidies werd eerder genoemd. Op zich prima maar fondsen gedeelte niet actueel.
Nadeel van allemaal is dat ze de plaatselijke regelingen van gemeente of zorgkantoor etc. niet bijhouden. Veel gemeenten hebben een co-financieringsregeling, als je elders geld hebt kan je voor (vrij onwillekeurig welk project) een deel bij de gemeente halen.

Maar ik denk, dat als je het plaatselijk houdt, je met googelen een eind kan komen. Heel eenvoudig op thema of soort regeling. Vergeet de provincie niet!
Mijn tip:
Koop het fondsenboek en schrijf en schrap daarin! Bijvoorbeeld: wat een fonds precies wil . Dat lees je namelijk niet in de samenvatting in het boek, daar kom je pas achter op de website. Of fondsen die streek gebonden zijn en waar je toch niks mee doet streep je weg. Dan creëer je voor jezelf in de loop van tijd een handig zoek document.

Ik hoop je weer een stap verder te hebben gebracht, maar vragen hoor ik graag! Groeten Barbara

Programmaleider Positieve Gezondheid en Buurtkracht

Kijk eens op www.fondsenwerving.nl Zij hebben zowel een boek als een digitaal product waarmee je direct kunt aanvragen.

Adviseur wonen, wonen-zorg, regisseur multi-probleem huishoudens

Beste Bas,

Heb je al eens gekeken naar https://www.subsidiegezocht.nl. Ben ik met een bewonersinitiatief mee bezig.

Vriendelijke groet,
Angela

Adviseur

Hallo Bas. Vindsubsidies.nl heeft daar mooie en complete zoekmachines voor. Via www.samenvoorelkaar.nl (na aanmaken profiel) kun je daarin zoeken..

HomeVraag & AntwoordChannelsProfessionals