Vraag

24 november 2020
Mantelzorgadviseur (met extra aandacht voor jonge mantelzorgers)

“Kent iemand een goede training op het gebied van Lean Start-up, maar dan gericht op het sociale domein? Evt. in combinatie met design thinking?”

Toelichting

Het lijkt me zo mooi om de kennis vanuit Lean Start up (en design thinking) toe te kunnen passen bij het bedenken en doorontwikkelen van diensten binnen het welzijnswerk. Geen dichtgetimmerde plannen meer, maar werken met een basis prototype voor een dienst of project en gaandeweg bijstellen. Hoe pas je de principes van Lean start up toe wanneer niet een businessmodel je vertrekpunt is, maar de belangen van diverse stakeholders (bijv. mantelzorgers, de gemeenten etc). Alle tips en ervaringen op dit gebied zijn van harte welkom :) 

Leefstijlcoach/ Vitaliteitscoach zzp

Ik heb goede ervaring met www.zorgsteedsbeter.nl.

Manager Buurtteam Bijlmer Oost

Hoi,
ROL of bij Cordaan hebben wij het RIT genoemd, regie in teams.
In bijlage oude info. Maar dit is een vertaling van Leanmanagement in de zorg.
Zitten wel mooie elementen in

Leren en vakmanschap

Hoi edith,

wij werken binnen Lokalis met 'ervaren - expliciteren- beter worden 'een down to earth variant van design thinking - of aldoende ontwikkelen....
we gaan ook een 4 jarig onderzoek doen - KJUS de voortzetting van de ac werkplaats transitie jeugd utrecht - op basis van design thinking. Marja van bon is hier de persoon...

dus er zijn startjes ...

Algemeen directeur

Hallo Edith, ik heb zeer positieve ervaringen met het Lean Management Institute. Je kunt daar contacten met René Aernoudts, te bereiken via:
- aernoudts@leaninstituut.nl
- 0650206438

Veel succes in het contact en doe René de hartelijke groeten van me.

Erik Steenbakkers
0652001922

Directeur

Hallo Edith,

Wat ontzettend mooi en leuk dat jullie binnen welzijn op deze manier willen werken. Ik ken er geen specifieke cursus voor, maar wijzelf zijn wel op die manier gestart met de 'start-up' van Samen Oplopen en werken bijvoorbeeld deze methodiek op maat uit met zorg- of welzijnsorganisaties. En we werken (bewust of onbewust) steeds via de plan-do-chekck-act cyclus. Mocht je iets aan onze ervaring willen gebruiken, mail me dan maar: lindaotterman@samen-oplopen.nl

Docent

Beste Edith, ik zelf ben zeer gecharmeerd van Kaospilot. https://www.kaospilot.dk/ Wellicht heb je hier wat aan? Ik heb er zelf meerdere trainingen gevolgd en gebruik deze bijvoorbeeld voor het onwtikkelen van sociaal onderwijs.

Hartelijke groet,

Harmen Kamst

www.linkedin.com/in/harmen-fedde-kamst

Hoofd Opleidingen M&G

Beste Edith,
wij zouden bij de NSPOH best eens zon cursus willen/kunnen ontwikkelen. wellicht goed om hier het gesprek over aan te gaan?
groet Jeannette de Boer

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals