Vraag

28 september 2020
Sharon Koks - den Outer
Onderzoeksmedewerker Regioplan

“In het kader van Vakkundig aan het Werk 2, investeert ZonMw in de mogelijke komst van een nieuwe Kennisplaats Werk en Inkomen. Maar is het eigenlijk wel nodig en zo ja, hoe moet de kennisplaats eruitzien?”

Toelichting

Regioplan is door ZonMw gevraagd te onderzoeken of en welke behoefte er is aan een Kennisplaats Werk & Inkomen, en hoe deze eruit moet zien: Welke organisaties moeten de Kennisplaats gaan trekken? Onder welke voorwaarden wordt het een succes?

We nodigen professionals, teamleiders en lokale beleidsmakers in het sociaal domein van harte uit hierover mee te denken! Je kunt 1) meedoen aan één van de 3 online sessies die Regioplan organiseert, en/ of 2) een reactie achterlaten op deze vraag, waarin je jouw wensen en ideeën voor de Kennisplaats Werk & Inkomen beschrijft.

1. Meld je aan voor één van de 3 online sessies:

  • 08 oktober 2020 ǀ 10:00-12.00 ǀ voor professionals in de re-integratie of schuldhulpverlening
  • 19 oktober 2020 ǀ 13:00-15:00 ǀ voor teamleiders, managers en bestuurders in het veld van Werk & Inkomen

Om je aan te melden voor één van bovenstaande sessies, stuur een mailtje naar Joris.Timmerman@regioplan.nl
En kijk op  https://www.regioplan.nl/actueel/professionals-geven-de-doorslag-maar-hoe-kunnen-we-hen-ondersteunen-in-doen-wat-werkt-denk-nu-mee/ 

2. En/ of beantwoord deze vraag hieronder

Wat zijn jouw ideeën en wensen voor de nieuwe Kennisplaats Werk en Inkomen? Wanneer zou de werkplaats voor jouw werk echt van toegevoegde waarde zijn? Welke professionals en organisaties mogen niet ontbreken in de Kennisplaats?

Wijkaanjager

Hoi Sharon, ik denk eigenlijk niet dat een algemene werkplaats W&I voor mij (als consulent W&I) van toegevoegde waarde zal zijn. W&I gebruikt diverse kennisbanken, vraagbaken, en netwerken waaronder Schulinck, Divosa, Movisie, SAM (oude BvK) etc. Re-integratie/arbeidsparticipatie verbinden is vaak een regionale aangelegenheid, waarvoor ook diverse netwerken voor bestaan.
Deze zijn echter te smal/verzuild als het gaat om het vraagstuk van een inwoner, die veelal met diverse instanties/organisaties tegelijk te maken heeft.
Intersectoraal samenwerken in een afgebakend gebied is bij ons wel van grote meerwaarde gebleken, beginnend bij de inwoners, op basis van praktijksituaties. De lokale verbinding/leergemeenschap van inwoners en professionals van oa zorg, wonen, schuldhulpverlening, wmo en werk en inkomen is daarbij essentieel. Dit gebeurt bij ons live, en sinds enige tijd met digitale ondersteuning (in ontwikkeling) via 1sociaaldomein.

Landelijk projectleider

Beste Sharon,

Is het niet mogelijk om een channel op 1Sociaaldomein te gebruiken als kenniswerkplaats. Dan kunnen professionals elkaar helpen. En als vragen vaker terugkomen kan de kenniswerkplaats zoeken naar innovatieve of structurele oplossingen.

Pieter

Coördinator

Beste Sharon.

Ik maak deel uit van meerdere verbanden die zich bezig houden met werk en inkomen. Waar bij ons behoefte aan is, is het doorrekenen van ideeën, zowel op directe als indirecte effecten.

Bijvoorbeeld: wat zou gevolg zijn van het recht voor iedere vrijwilliger om via de gemeente een vergoeding te krijgen voor willekeurig lokaal vrijwilligerswerk?

Frans Vrijmoed

Pleegzorgwerker

Het zou mooi zijn als we praten vanuit een toekomst visie. Werk zal een andere inhoud krijgen omdat veel banen verdwijnen. Alleen al door zelfrijdende voertuigen en drie D printers. Werk zal meer gericht zijn op zelf ontplooiing en omzien naar elkaar. Het basis inkomen past daar goed bij.

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals