16 mei 2019
Bewaren
Traject ondersteuner / design thinker

“Wie werkt er met Virtual Reality en/of is geinteresseerd in training over de inzet daarvan binnen jouw eigen beroepspraktijk?”

#Jeugd #Ouderen #Professionalisering
Procesbegeleider

Lars Veldmeijer is in Friesland hier mee bezig, o.a. bij Sociaal Goud.
wellicht de moeite waard om contact met hem op te nemen.
groeten,
Wietske de Koe
procesbegeleider en coach

Bedenker DoelgroepAnalyseSysteem | Adviseur Social Effect

Interessant om over deze ontwikkelingen te lezen!

Projectleider eHealth, trainer en adviseur

Hoi Xiomara,

Wij hebben al per mail contact gehad over Street Temptations. Waar ik via jouw collega binnenkort kennis mee ga maken, ben erg benieuwd.

Maar wij zijn bij Ambiq vrij actief bezig met de inzet van VR. Er zijn verschillende therapeuten die via VRendle VR films inzetten. We zijn bezig met de ontwikkeling van een pestervaring in VR.
En we draaien wat pilot's met VR-iendje, een VR oplossing waarmee we onderzoeken of we thuiszitters terug kunnen begeleiden naar de klas: https://www.tubantia.nl/hengelo/normaal-is-het-te-druk-voor-mij-om-les-te-volgen~a16a36ae/

Wat we nu onderzoeken is of de 360 graden films voldoende zijn. De therapeuten lijken behoefte te hebben aan een meer flexibele vorm, waarmee ze VR beter kunnen aanpassen aan de cliënt vraag. Films zijn wat dat betreft wat statisch. We kijken o.a. naar CleVR.

Groet, Martijn Wesseling
Projectleider eHealth bij Ambiq (onder andere)

Ouderenadviseur

Ik weet ook dat in west-brabant er vanuit het dementie netwerk gebruik wordt gemaakt van VR om professionals een inkijk te geven in de wereld van dementie. Daarmee beter de beweegredenen van hun clienten leren te begrijpen.
Mij is ook niet helemaal duidelijk of u een training aanbiedt of geinterreseerd bent wat de mogelijkheden zijn. Ben erg benieuwd.

Auteur van "Digivaardig sociaal werk, handboek voor de digitale transitie." Trainer, adviseur, auteur en teamleider opbouwwerk / wijkteammanager.

Ik weet dat er binnen de jeugdzorg mee geëxperimenteerd wordt. En ik zou je met iemand daar in contact kunnen brengen.
Of geef je die training zelf misschien? Dan hoor ik er ook graag van. Groeten, Hans Versteegh, Welzijn 3.0.

HomeVraag & AntwoordChannelsProfessionals