Vraag

23 april 2019
Mirjam Zeeman
Senior Jeugdzorgwerker

“Heeft iemand nog goede tips voor (online) cursussen met betrekking tot de LVB doelgroep in leeftijdscategorie 14 tot en met 21?”

Heidy van Noort
Cliƫntondersteuner

Hoi Mirjam,

MEE organiseert verschillende cursussen voor de LVB doelgroep zelf (bijv. sociale vaardigheden, omgaan met spanningen, omgaan met geld, enz.). Daarnaast heeft MEE een trainingsbureau voor professionals MEEk2, met o.a. 'hoe herken ik een LVB-er'

https://meek2.nl/

https://www.mee.nl/

Heidy van Noort
cliëntondersteuner MEE

Initiatiefnemer-bestuurder

Dag Mirjam,

Je kunt nog kijken bij de academievoorzelfstandigheid.nl

Accountmanager

Beste Mirjam,

Stichting Humanitas DMH biedt begeleiding en trainingen/behandeling voor LVB-ers die multi-complex of multi-problem casustiek hebben. Zo is er bijvoorbeeld een agressie regulatie training ontwikkeld, samen met de Waag aangepast op de LVB-er.

Daarnaast geven we trainingen aan iedereen die ook maar enigszins werkt of leeft met LVB-ers.

Dave Dirks
Humanitas-DMH

Projectleider eHealth, trainer en adviseur

Dag Mirjam,

Het is volgens mij al gevraagd, maar zoek je een cursus voor medewerkers of rechtstreeks voor de doelgroep zelf? In het laatste geval zijn er veel mooie online cursussen die b.v. via Jouw Omgeving worden aangeboden.

Groet, Martijn

Kwaliteitsmedewerker sociaal domein

De WSG geeft leuke workshops. Vraag naar Jeltje Rijks

Registratie deskundige

Goedemorgen Mirjam

Mocht het een training betreffen voor jezelf kun je zoeken in onze openbare cursusagenda https://www.registerplein.nl/opleiders/zoeken-in-cursusagenda/
Verfijn je zoekopdracht met "LVB" en alle relevante Cursussen/E-learnings zijn vindbaar specifiek voor de op jou gezochte zoekopdracht.

Met vriendelijke groet,
Registerplein

Projectleider

Ha Mirjam,

Bij Ons Tweede Thuis in Aalsmeer hebben ze een Academy waar jongeren met LVB trainingen kunnen volgen.
Je zou contact op kunnen nemen met Marleen van der Duin.

Coach & Trainer

Wedervraag: gaat het om niet LVB studenten die kennis willen vergaren qua begeleiding mensen met LVB of
Om mensen met LVB die zich willen ontwikkelen? Bijv LFB en STERK opleidingen is daaruit voortgekomen. Dat gaat om ervaringsdeskundigheid die mensen met LVB in opleiding volgden en een betaalde functie vinden bij bijv. Gemeente op WMO loket of andere steunpunten.
Ik kan informeren naar online cursussen maar weet niet of je dit bedoeld.

Gert van den Berg
Onderzoeker/projectleider

Beste Mirjam,

Er gebeurt van alles voor de doelgroep jongeren van 16 tot 27 in een kwetsbare positie. Zie daarvoor het webdossier van het Nederlands Jeugdinstituut: https://www.nji.nl/nl/Kennis/Dossier/van-jeugd-naar-volwassenheid
Daar vind je veel informatie die je verder kan helpen.

Met vriendelijke groet,

Gert van den Berg,
NJi

Senior medewerker en Relatiebeheerder

Dag Mirjam,
MEE biedt in verschillende regio's cursussen aan voor mensen met LVB. Zie voor meer info:https://www.meeaz.nl/aanbod-voor-clienten/cursussen-clienten

Hartelijke groet
Niki Frinking- van Loon
Senior medewerker Zorgverzekeringslijn

Regionaal coƶrdinator arbeidsparticipatie

Op welk onderwerp zoek je online trainingen?
Er zijn er op financien voor LVB
http://smartmetgeld.nl
veel dingen op werknemersvaardigheden staan op Werk-portal.nl
Op oefenen.nl zijn ook aantal interessante online e-learnings op aantal items als afspraak maken met de huisarts, digid, tel je geld e.d.
https://www.steffie.nl: hier worden aantal zaken in Nederland door Steffie uitgelegd.
Dus afhankelijk van je onderwerp zijn er zeker online dingen te vinden.

Eigenaar

Je zou eens contact op kunnen nemen met Eco Kids Groene Hart (www.ecokidsgroenehart.nl). Zij geven lessen VO over gezonde voeding gekoppeld aan gezondheid.

Jack Kerkhofs
Management

WERK-portal.nl
Hier vind je gratis online programma’s die jou helpen bij het zoeken naar werk en om lekker aan het werk te blijven. Ook zijn er programma’s over taal, omgaan met de computer en social media. Je kiest zelf waar je mee wilt oefenen!

Je kunt ervoor kiezen om direct met de programma's te oefenen. Hiervoor klik je op één van onderstaande programma's. Je kunt ook een inlog aanmaken. Voordeel hiervan is dat de WERK-portal.nl dan onthoudt waarmee je hebt geoefend. Je kunt dan een volgende keer verder gaan waar je was gebleven. Ook zie je welke programma's je al gevolgd hebt.


Oefenen.nl
is dé plek waar (jong)volwassenen kunnen oefenen om hun basiskennis en vaardigheden te verbeteren. Zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden. Maar ook omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. Individueel en in eigen tempo. Op een laagdrempelige en interactieve manier. De oefenmaterialen helpen hen om te groeien, leren en te ontwikkelen. Om beter mee te doen aan de maatschappij.

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals