Vraag

25 oktober 2023
Profielfoto van Joyce Stakenburg
Management assistent

“Wie kent er voorbeelden van goede afstemming en coördinatie tussen gemeenten en GGZ in het kader van de Wet Verplichte GGZ (preventie/nazorg) ?”

Toelichting

Ik ben op zoek naar goede voorbeelden van samenwerking in de regio waarbij er afstemming en coordinatie plaatsvindt tussen gemeenten en GGZ in het kader van de Wvggz. Het gaat dan met name om de wederkerigheid.

Het doel van gedwongen zorg moet in principe het herstel van de betrokkene zijn en het maatschappelijke domein daarbij essentieel. Knelpunten waar waar we tegenaan lopen hebben vaak betrekking op gegevensdeling en informatie uitwisseling. 

Wie heeft er goede voorbeelden waarbij gemeente en ggz samenwerken aan een duurzame uitstroom ter voorkoming van een nieuwe crisis? 

Profielfoto van Robbin Klein Rot
Coordinator OGGZ en projectleider onbegrepen gedrag (regio Twente)

Ik lees graag mee, voor twente ook hiermee bezig.

Profielfoto van Wendy Liebregts
Cliëntondersteuner

In Tilburg zijn wij bezig met een pilot waarbij ik, met 1 collega, vanuit het wijkteam gekoppeld ben aan een FACT-team. (en sinds kort ook bij een 2e FACT-team 2 medewerkers vanuit het wijkteam zijn aangesloten). Wij weten de wegen binnen de gemeente te bewandelen als het aankomt op samenwerking, afstemming of het mogelijk maken van maatwerk, passend bij de situatie van een cliënt.

Profielfoto van Esther Kok
Projectleider

Ook interesse hoe dit zit in Amsterdam? Kan je koppelen aan de mensen die hiermee bezig zijn

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals