Vraag

23 augustus 2023
Profielfoto van Liesbeth van Hoof
Gz-psycholoog/gespreksleider Moreel Beraad/supervisor

“Ik ben op zoek naar organisaties/ jeugdzorgaanbieders die net als wij (Combinatie Jeugdzorg) een Commissie Ethiek hebben of Morele Beraden verzorgen.”

Motivatie

Ik heb de indruk dat dat bij de meeste nog vrij nieuw is. Goed om van elkaar te kunnen leren! 

Werkgebied

Combinatie Jeugdzorg in Eindhoven en omstreken.

Profielfoto van Ellen ter Brake
Ambulant Hulpverlener met kennis van echtscheiding

Bij Jarabee verzorgen ze deze met regelmaat.

Profielfoto van Richard Sommer
Richard Sommer
Business development/programma manager

hier zijn enkele organisaties/ jeugdzorgaanbieders in Eindhoven en omstreken die mogelijk een Commissie Ethiek of Morele Beraden hebben:

1. **GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen)**: Dit is een grote GGZ-instelling in de regio Eindhoven die mogelijk ethische commissies of morele ondersteuning biedt.

2. **Lunet zorg**: Een organisatie die zich richt op mensen met een verstandelijke beperking. Ze kunnen mogelijk ook morele ondersteuning bieden.

3. **Combinatie Jeugdzorg**: Aangezien je al bekend bent met Combinatie Jeugdzorg, kun je misschien vragen of zij connecties hebben met andere organisaties in de regio die soortgelijke commissies of beraden hebben.

4. **Regionale samenwerkingsverbanden**: Onderzoek regionale samenwerkingsverbanden van jeugdzorgaanbieders, aangezien deze vaak ethische commissies of overlegplatforms hebben.

5. **Universiteiten en hogescholen**: Onderwijsinstellingen in de regio hebben soms afdelingen of centra die betrokken zijn bij ethisch onderzoek en morele vraagstukken binnen de zorgsector.

Vergeet niet om rechtstreeks contact op te nemen met deze organisaties om te informeren naar hun beleid betreffende ethiek en morele ondersteuning.

Profielfoto van Rian Loonen
Manager Jeugdteams

Dag Liesbeth, bij Levvel is ook iemand die moreel beraden organiseert: k.schaafsma@levvel.nl

Profielfoto van Heleen Davies
PPG-ster

Goedemiddag Liesbeth,

Binnen mijn organisatie (Gemiva) hebben wij een commissie Ethiek. Er worden ook morele beraden verzorgd. Echter weet ik niet of deze alleen intern worden gegeven.
Mocht je contact willen dan hoor ik het graag.

Profielfoto van Mariette Matthijsse
Ambulant hulpverlener, gespreksleider moreel beraad, stagecoordinator

Hoi Liesbeth, wat een leuke vraag. Ik werk voor iHUB en wij zijn ermee bezig. Bij ons kun je een moreel beraad aanvragen onder leiding van een gespreksleider. Alle hulpverleners hebben voor het onderdeel beroepsethiek bij het SKJ een training moreel beraad gedaan en kennen het dus. We hebben geen ethiekcommissie.
Hoe werkt het bij jullie?

Profielfoto van Nicoline van Os
Aandachtsfunctionaris

nvanos@spaarnegasthuis.nl
Wij houden moreel beraad hier in het ziekenhuis.

Profielfoto van Ernst-Jan Wind
Impulsor
HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals