Vraag

23 oktober 2021
Student

“Welke interventies kunnen sociale professionals inzetten bij het verwerken van PTSS bij gedetineerden tijdens detentie?”

Toelichting

Internationaal onderzoek toont consistent aan dat psychische gezondheidsproblemen disproportioneel vaker voorkomen bij gedetineerden in vergelijking met de algemene bevolking. De klinische en beleidsmatige relevantie hiervan is groot; psychische problemen zijn namelijk geassocieerd met verschillende ongunstige gevolgen, zoals functionele beperkingen, agressief gedrag, slachtofferschap en recidive. Verschillende internationale richtlijnen benadrukken dan ook de noodzaak om psychische problemen onder gedetineerden aan te pakken, met als finaliteit de negatieve gevolgen ervan te beperken.

Dit is de reden dat ik mijn hoofdvraag zo heb geformuleerd. Het zou mij veel helpen als u antwoord kan geven op deze vraag. Mocht u ervoor openstaan dan kunt u daarnaast ook onderstaande vragenlijst invullen. Deze kunt u dan op de mail zetten naar mij via: ellis.dijxhoorn@student.hu.com

Alvast bedankt! 

Werkgebied

Ik studeer Social Work aan de hogeschool Utrecht en ik doe mijn stage bij PI Nieuwersluis.

Integraal Coach en Trainer met specialisaties: integrale Leefstijl en Vitaliteit, het gedachtegoed Positieve Gezondheid | IPH gecertificeerd Trainer Positieve Gezondheid | Implemtatiecoach Limburg Positief Gezond | IEMT-practitionar | balans werk & privé | outplacement en loopbaanbegeleiding | stress en preventie burn-out | Eigenaar van bedrijf Triple Moon Coaching |

Hoi Ellis,

Als interventie zou je IEMT kunnen inzetten. Dat kan helpen bij PTSS.

Hartelijke groet,
Mirjam van der Meij

Verpleegkundig Specialist ggz

Hallo Ellis,

Het behandelen van ptss is een specialistische behandeling die door opgeleiden ggz professionals. Diagnostiek ptss moet eerst goed gedaan worden voor je kan gaan behandelen, dan eventueel EMDR of imaginaire exposure.

Met vriendelijke groet,

Dick van Etten

Zorgspecialist

Hallo Ellis,

Imaginaire Exposure is een manier van traumaverwerking die eventueel toepasbaar zou zijn binnen deze setting. Voorwaarde is dat iemand kan schrijven maar je zou het ook met geluidsopname kunnen doen.

Groeten Hanneke Korf

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals