Vraag

14 juni 2021
Profielfoto van Ellis Dijxhoorn
Student

“Hoe dragen sociaal werkers bij aan de veiligheid in en rondom een TBS-kliniek?”

Toelichting

Mijn naam is Ellis en ik volg de studie Social Work aan de hogeschool Utrecht. Voor een opdracht werd mij gevraagd om op onderzoek uit te gaan, dit moest passen binnen een thema van sociaal werk. Aangezien ik zelf graag de forensische kant op wil en tbs enorm interessant vind, heb ik daarvoor gekozen. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening & ervaringen.

Profielfoto van Dimitri Hiy
Directeur DA Systems B.V. | Gecertificeerde ICT voor welzijn

Hoi, Ellis,

Mogelijk dat je hier al uit bent, maar wellicht goed om de sociaal werk en welzijnsorganisaties te benaderen uit de omgeving van TBS-klinieken? Mocht je de opdracht al hebben afgerond, dan ben ik ook benieuwd naar de uitkomsten!

Profielfoto van Chris Nijboer
Kernteamlid Indekerngezond en Ervaringsdeskundig adviseur/onderzoeker gezondheidsvraagstukken

hi Ellis, ben het geheel eens met vorige spreker. het gesprek aangn, open, onbevoordeld, en aansluitend bij wat de client wil. in de taal die hij/zij wil, zie ook boek Floortje Schepes : mensen zijn ingewikkeld, Groet Chris Nijboer, kerntemlid Indekerngezond

Profielfoto van Erwin Koreman
Teammanager huisartsen zorg en wijkzorgcoordinator

Ik denk dat vooral opbouwwerkers kunnen helpen met het gesprek voeren met bewoners en de vertaalslag namens de bewoners kunnen maken naar de instituties. opbouwwerkers weten vaak goed wat er in de wijk leeft en wat er gedaan kan worden om de veiligheid voor de bewoners meer te waarborgen.

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals