Vraag

7 oktober 2019
Oprichtster, trainer, facilitator, coach

“Voor een boeiend Europees sociaal-innovatief project zijn we op zoek naar pilootorganisaties voor preventie en begeleiding/coaching van stress & burnout middels natuurgebaseerde interventies, en waarbij positieve gezondheid mee een rol speelt.”

Toelichting

Voor een boeiend Europees project zijn we dringend op zoek naar zorgorganisaties, onderwijsinstellingen of overheidsinstanties, of andere die graag willen meedoen als pilootorganisatie. Regio's die in aanmerking komen zijn: Provincie Zeeland en de kustgebieden van de Provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en West-Noord-Brabant (Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert). Ons goed uitgekiend project gaat over de implementatie van een sociaal-innovatieve en natuurgebaseerde aanpak van preventie en begeleiding van burn-out van A-Z. We werken hierbij ook met het gedachtegoed van positieve gezondheid. Er wordt samengewerkt met experten, academici, praktijkbegeleiders, ecopsychologen, artsen, coaches, enz ... Voor meer info contacteer ann@earthwise.education of hans.keune@uantwerpen.be. Graag voor 17/10, (schrijf in je onderwerp 'Nabuco'), zodat je nog mee kan opgenomen worden in de call.

Voorzitter

Stichting Ieder Talent Telt te Nijmegen zou u wellicht ook verder kunnen helpen

Coach, trainer, sociaal innovator

Helaas zitten we niet in jullie werkgebied, maar ik zou graag meer informatie ontvangen over dit Europese project.
Wij zitten in Noord-Nederland en hebben een programma ontwikkeld waarin we twee maandelijks mensen de vragenlijst van Positieve Gezondheid in laten vullen. Met de mogelijkheid om zelf, preventief, coaching aan te vragen. De inhoudelijke informatie wordt niet met de werkgever gedeeld om zo laagdrempelig mogelijk te werken.
Als in de uitslag van de ingevulde lijst ineens een behoorlijke neerwaartse afwijking zit, nemen we contact op om te vragen hoe het gaat en of er extra ondersteuning gewenst is.
We zoeken nu pilotorganisaties om onze aanpak te testen. Vooral zorg en onderwijs gezien de hoge werkdruk en mentale druk door arbeidstekorten.

Maatschappelijk werker

Ik kan en wil misschien wel een Toontje meezingen in deze (s)opera van Verdi :) Echter mis ik nadere info over het project. In onze organisatie Sociom hebben wij positieve gezondheid omarmd en dragen we dat graag uit. Kun je iets meer over het project vertellen of is er via internet inzage?
Nu vind ik via Nabuco de genoemde opera en koren.

Gr Toon

Dorpencoördinator

Niet zo specifiek op burnout, maar wel een duurzame, groene achtergrond met een groot sociaal hart is de Hortus Populus in Bodegraven. Lokale voedselvoorziening, met ruimte voor dagbesteding en uiteraard kom je hier dus ook mensen tegen die opkrabbelen uit een burn-out.

In samenwerking met het sociaal team en welzijn op recept kun je hier de methodiek positieve gezondheid in vinden.

Wellicht dat je er iets aan hebt.

HomeTijdlijnVraag & AntwoordChannelsProfessionals